Cestoviny so šunkou
Cestoviny so šunkou

Šunkovo-jogurtové cestoviny fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 24. apríla 2019

Všetko čo zvýšilo od Veľkej noci som dnes spojila s cestovinami do chutného ľahkého jedla.

3
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

1 bal.
100 g domáca
100 g
1 ks väčšia
1 ks
100 g domáca
1 PL
125 g
1 PL pochúťková

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravila som suroviny. Cibuľu a mrkvu som nakrájala spolu s údenou slaninou.

    Šunkovo-jogurtové cestoviny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Údenú krkovičku aj šunku som nakrájala na kocky.

    Šunkovo-jogurtové cestoviny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvicu som dala slaninu, keďže je prerastená, obsahuje málo tuku. Pridala som aj cibuľu.

    Šunkovo-jogurtové cestoviny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď sa opiekli, pridala som mrkvu.

    Šunkovo-jogurtové cestoviny (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Napokon som pridala aj šunku a krkovičku a spolu opiekla.

    Šunkovo-jogurtové cestoviny (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravila som jogurt a pochúťkovú smotanu.

    Šunkovo-jogurtové cestoviny (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    K orestovanej zmesi som pridala jednu lyžicu masla, lebo sa mi to zdalo veľmi suché.

    Šunkovo-jogurtové cestoviny (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Napokon som pridala jogurt, smotanu som nechala na zdobenie, alebo ak má niekto radšej smotanu.

    Šunkovo-jogurtové cestoviny (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Cestoviny som uvarila v horúcej vode a scedila.

    Šunkovo-jogurtové cestoviny (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Hotovú jogurtovo-šunkovú zmes som zmiešala s uvarenými cestovinami.

    Šunkovo-jogurtové cestoviny (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Uložila na taniere a podávala so šalátom, paradajkami a reďkovkou. Prajem vám dobrú chuť.

    Šunkovo-jogurtové cestoviny (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
No, súhlasím, aj tak sa dá... Ale ak sa to na konci už nezapeká, mám pocit, že z toho jogurtu to bude viac-menej studené, max. vlažné. A smotana by sa mi už na to vôbec nežiadala. Nuž ale, koľko ľudí, toľko chutí a ja to rešpektujem.

Pridaj komentár k receptu: