Jablkovo-čiernoríbezľový koláč s mrveničkou
Fajnový jemný a šťavnatý koláč vhodný na letné posedenie s rodinou. Použila som 250 ml hrnček a metličku.
30 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
Hrnčekové cesto: | |
1 hrnček (250 ml) |
|
2 hrnčeky |
|
1/3 KL |
|
1 KL |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
Okrem toho: | |
4 ks väčšie |
|
1 bal. |
|
1 PL |
|
2-3 PL nasucho opečená |
|
(voliteľné) |
|
2,5 dl |
|
Mrvenička maslová: | |
150 g |
|
100 g |
|
100 g studené |
|
Na vymastenie a posypanie plechu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: V miske poriadne metličkou vymiešam všetky uvedené suroviny. Hotové cesto vylejem na vymastený a posypaný hlboký plech rozmerov 20x35 cm.
- 2
Na cesto rovnomerne rozsypem ochutené nastrúhané jablká a po jablkách neochutené čierne viničky – ríbezle. Jablká boli šťavnaté, preto som okrem cukrov a nastrúhanej kôry z citróna pridala aj opečenú strúhanku.
- 3
Ovocie zasypem mrveničkou. Ja som mala v mrazničke od minulého pečenia.
- 4
Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem cca 30 minút – do suchej špajle.
- 5
Vychladený koláč sa môže posypať práškovým cukrom.
Tiež ovocný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu