Ovocný koláč
Ovocný koláč

Jablkovo-čiernoríbezľový koláč s mrveničkou

helena10 - bez fotkyhelena10, včera 20:50
Jablkovo-čiernoríbezľový koláč s mrveničkou
Foto: helena10

Fajnový jemný a šťavnatý koláč vhodný na letné posedenie s rodinou. Použila som 250 ml hrnček a metličku.

30 minút
na 175 °C

Suroviny

Hrnčekové cesto:
1 hrnček (250 ml)
2 hrnčeky
1/3 KL
1 KL
1 bal.
1 ks
1 hrnček
1/2 hrnčeka
Okrem toho:
4 ks väčšie
1 bal.
1 PL
2-3 PL nasucho opečená
 (voliteľné)
2,5 dl
Mrvenička maslová:
150 g
100 g
100 g studené
Na vymastenie a posypanie plechu:




Postup

  1. 1

    Cesto: V miske poriadne metličkou vymiešam všetky uvedené suroviny. Hotové cesto vylejem na vymastený a posypaný hlboký plech rozmerov 20x35 cm.

  2. 2

    Na cesto rovnomerne rozsypem ochutené nastrúhané jablká a po jablkách neochutené čierne viničky – ríbezle. Jablká boli šťavnaté, preto som okrem cukrov a nastrúhanej kôry z citróna pridala aj opečenú strúhanku.

  3. 3

    Ovocie zasypem mrveničkou. Ja som mala v mrazničke od minulého pečenia.

    Jablkovo-čiernoríbezľový koláč s mrveničkou - obrázok 3
  4. 4

    Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem cca 30 minút – do suchej špajle.

    Jablkovo-čiernoríbezľový koláč s mrveničkou - obrázok 4
  5. 5

    Vychladený koláč sa môže posypať práškovým cukrom.

Diskusia k receptu