Polievka z daniela s knedličkami a hlivou fotorecept
Foto: kvakac
Ostali mi kostí z daniela, tak som urobil z nich takúto sviatočnú poľovnícku polievku, ktorú ma naučil robiť jeden poľovník. Vývar z diviny je Zobraziť celý popisOstali mi kostí z daniela, tak som urobil z nich takúto sviatočnú poľovnícku polievku, ktorú ma naučil robiť jeden poľovník. Vývar z diviny je zdravý, žiadna mastnota. Vhodný na diéty.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
750 g mäsové |
|
3 ks |
|
2 ks |
|
100 g |
|
300 g |
|
100 ml |
|
4 strúčiky |
|
|
|
3 cm |
|
|
|
Koreniny: | |
10 ks |
|
3 ks |
|
6 ks |
|
Na guľky: | |
|
|
2 ks |
|
150 g |
|
|
|
1 KL |
|
|
|
4 strúčiky |
|
(na záver) |
|
Postup
-
1
Mäsovú kosť pretneme, aby na vošla do hrnca. Zalejeme studenou vodou a dáme variť. Ako sa to rozvarí, začnú sa robiť šuminy, tie vyberáme, pokiaľ nám to neostane čisté. Varíme asi hodinu.
-
2
Zatiaľ si očistíme zeleninu a hlivu, ktorú pokrájame. Ostatné necháme v celku.
-
3
Po hodinovom varení mäsa pridáme všetku zeleninu, koreniny a osolíme. Po rozvarení nalejeme víno. Sporák stíšime, nech sa to pomaly varí. Kosti a zeleninu po 150 minútovom varení ( aby mäso bolo mäkké) vyberieme a dáme do hrnca hlivu variť aspoň 20 minút. Zatiaľ mäso z kostí oberieme a rozmixujeme. K mäsu pridáme krupicu, vajcia, mleté čierne korenie, rozotretý cesnak a nakrájanú zelerovú vňať. Osolíme a dobre to vymiešame na hustú hmotu, z ktorej vytvarujeme guľky. Zeleninu krájame na drobnejšie. Napokon zeleninu a guľky dáme do polievky a varíme. Až nám guľky vyplávajú na vrch polievky. To ešte tak zo 5 minút povaríme.
-
4
Napokon pridáme nakrájanú petržlenovú vňať a polievku odstavíme zo sporáku. Necháme chvíľu postať a môžme nakladať. Je to dobrá a zdravá poľovnícka polievka.
Ďakujem za koment. Niekto nemá rád chuť diviny , ale to víno ju zmierni. Už som to skúšal aj s vínnym octom, nie je to ono. Kvalitné biele víno je to pravé orechové. No keď sa ho dá zase viac, tak prerazí chuť polievky.
Ďakujem za koment. Je veru dobrá, nám chutí. A zužitkujú sa aj kostí, niekto ich vyhadzuje a to je škoda.
Ja divinu milujem. Vino k divine patri. Ked divinu peciem tak pridavam este aj stamperlik vodky na cca 1kg mäsa.
Nech sa ti s varechou v ruke aj nadalej takto pekne dari!
Ďakujem za koment. Ja som to dostal aj vnútorností. Tak som robil guľáš, polievku a napokon aj Jágerek. Tak sme mali zmenu. Jágerek som aj fotil, tak to zajtra pozriem, čo som tam vlastne mám uložené.
Ďakujem, ja zvyknem štamperlík Demänovky brusnícovej pridávať.
Ďakujem za koment.
Ďakujem za koment. Poslal by som, ale už je zjedená.
To sa ti len zda kyslosť. To máš za to, že chodíš po mravenisku a po cudzích receptoch.
Ďakujem za koment. Je taká nedeľná polievka a hlavne zmena.
Dakujem za vyborny recept. Polievka je vynikajuca. Ako huby som dala mlade masliaky a bedle uplne cerstve rovno z lesa za domom. A nakoniec som sa rozhodla pre maslove knedlicky s cerstvym tymianom.
Recept slavnostne presuvam z Kategorie ulozenych do odskusanych. Prajem pekny weekend.