Korenie čierne mleté čerstvo

Korenie čierne mleté čerstvo ako ingrediencia v receptoch:

  • Bryndzovo-oškvarková nátierka

    Bryndzovo-oškvarková nátierka

    Jeden z receptov zo zdanlivo nesúrodých surovín, ktorý vznikol úplnou náhodou ako dôsledok mojej chuti experimentovať a zvedavosti ako bude chutiť výsledný produkt. Napriek počiatočným obavám nátierka bola chutná, dokonca mi chutila viac ako klasická oškvarková...

  • Stredomorské plnené baby kuriatko

    Stredomorské plnené baby kuriatko

    Pečené plnené kurča je stará ale dobrá klasika. Ja osobne ho mám veľmi rada - plnku mám dokonca radšej ako mäso. Tentoraz som zvolila na prípravu baby kuriatko, ktoré má lahodnejšiu chuť mäska. Dnes som...

  • Delikatesná mrkvovo-hrušková krémová polievka

    Delikatesná mrkvovo-hrušková krémová polievka

    Netradičná kombinácia surovín, ale výborná chuť. Ak nájdete odvahu vyskúšať, určite neobanujete. Po kyslej zemiakovej polievke s jablkom a batatovej krémovej polievke s jablkom (obe boli výborné), je toto myslím moja tretia polievka,...

  • Citrónovo-šafranové pečené krídelká

    Citrónovo-šafranové pečené krídelká

    Kuracie krídelká mám odjakživa najradšej zo všetkých časti kurčaťa - čím to je, to neviem. Kedysi sme robievali najmä vyprážané, ktoré sú super, ale s odstupom času dávame prednosť pečeným - a toto je najnovší...

  • Krémové risotto s medvedím cesnakom

    Krémové risotto s medvedím cesnakom

    Klasické rizoto mám rada, ale krémové talianske risotto milujem - u mňa to bola láska na prvé ochutnanie. Ktorákoľvek verzia, ktorú som robila bola úžasná - jednoducho tej lahodnej krémovej chuti neviem odolať.

  • Vyprážaný double rezeň v jemnom župane (fotorecept)

    Vyprážaný double rezeň v jemnom župane (fotorecept)

    Variant so strúhaným slovenským údeným oštiepkom „Liptov”, ale aj s chutou zmenou trojobalu na konečné vyprážanie. Konečný efekt zvýraznil kombinovaný zemiakový šalát, na ktorý som využil „zvyšky” z poslednej Štedrej večere. Mňa podnes blaží slastný...

  • Vyprážané jadrovníky paprík - študentská dobrota (fotorecept)

    Vyprážané jadrovníky paprík - študentská dobrota (fotorecept)

    Variant využitia jadrovníkov paprík №19 je zároveň oneskoreným pozdravom a poďakovaním našej priateľke „Spoluvareške” @45678, ale aj mojej „nahrávačke na smeč“. Vo svojom veľmi peknom komentári k mojemu, už dávnejšie predstavenému dielu „Jadrovníky paprík s liptovskou...

  • Šampiňóny s vajíčkami a s roquefortom (fotorecept)

    Šampiňóny s vajíčkami a s roquefortom (fotorecept)

    Veľký pór si kupujem často. Obľubujem ho hlavne v surovom stave, pokrájaný na tenko, rozložený na krajci chleba s maslom, posypaný soľou, čerstvo mletým čiernym korením a turmeric-om. Po rolovanej kuracine s –...

  • Kuracie kyjačiky na smotane s jalapeño a hubami (fotorecept)

    Kuracie kyjačiky na smotane s jalapeño a hubami (fotorecept)

    Variant klasiky slovenskej kuchyne som tentoraz obohatil „pikantériou” z jalopeño a salsy, ktorú podľa potreby hravo nahradím domácim štipľavým paprikovým krémom. Jalopeño i salsa mi ostali po poslednom varení mafiniek z mletého mäsa a v chladničke, ...

  • Dusený hrášok na pancette a šalotke (fotorecept)

    Dusený hrášok na pancette a šalotke (fotorecept)

    Veľmi jednoduchý, no na druhej strane chutný recept, ktorým ma inšpirovala Contessa, moja obľúbená kuchárka, v TV reláciách predstavujúca svoje gurmánske špeciality. Než však tú, ktorú ukáže divákom, odskúša ju vopred na...

  • Kombinovaný rezeň s mortadelou a paradajkou (fotorecept)

    Kombinovaný rezeň s mortadelou a paradajkou (fotorecept)

    Variantné využitie zvyšku kuracieho a bravčového mäsa po varení domácej „šunky“. Po pravde? Parodoval som slovenské halušky s „cottage cheese“ a ostala mi zvyšná časť kuracieho stehna bez kostí i kože a „štanglička“ šťavnatého „medzireberného zos šviňki“.

  • Špagety cacio e pepe s rukolou a citrónovou kôrou

    Špagety cacio e pepe s rukolou a citrónovou kôrou

    Odkedy som ich vyskúšala pripraviť, stali sa tieto cestoviny jedny z mojich najobľúbenejších. Jednoduchosť surovín a vynikajúca chuť.

  • Šťavnaté guľky z kapra v aspiku (fotorecept)

    Šťavnaté guľky z kapra v aspiku (fotorecept)

    Alias Saškov flanc” z originálneho názvu: „Залевная фаpшировленная рыба”. O tento rcp sa musím s Vami podeliť. S dovolením Sašku, majstra rybára, ktorý chytil jazerné kaprie „ikernačky” bez typickej rybacej vône, som asistoval...

  • Hovädzie rebrá s feniklom (fotorecept)

    Hovädzie rebrá s feniklom (fotorecept)

    Ina Garten je jedna z najobľúbenejších profesionálnych kucháriek a v TV programoch svoje umenie prezentuje pod „alias dictus” Contessa. Tentoraz ma oslovila prípravou buľvy fenikla. Ja s Mojou ho dva razy nemôžeme, lebo v surovom...

  • Hovädzí paprikáš s hubami (fotorecept)

    Hovädzí paprikáš s hubami (fotorecept)

    Slovenské paprikáše ma sprevádzajú odjakživa. Kurací bol najlepší v košickej reštaurácii „Baránok“, držkový v motoreste „Eva“ pri obci Figa a z býčich žliaz, budete sa diviť, v bratislavskej záhradnej reštaurácii po ľavej strane cesty zo...

  • Zemiakový guláš spod Bankova (fotorecept)

    Zemiakový guláš spod Bankova (fotorecept)

    Variant slovenského guľáša, ale aj zemiakového paprikáša. Pretože „polszka kielbasa“ z tunajšieho trhu je na dve veci, nadstavil som ju „púchovskou pikantnou“ z našeho domova, šťavu som tentoraz zahustil strúhaným sladkým zemiakom.

  • Šampiňóny na červenej cibuli a zeleri (fotorecept)

    Šampiňóny na červenej cibuli a zeleri (fotorecept)

    Na čerstvé huby z okolia mojich rodných Košíc si budeme musieť ešte nejaký ten piatok počkať, ale aj z konzervovaných šampiňónov je praženica chutná. Nutričný prínos húb spočíva v ich zložení a vysokom obsahu vlákniny. Obsahujú...

  • Jahňacie kotletky s pikantnou omáčkou a polentou (fotorecept)

    Jahňacie kotletky s pikantnou omáčkou a polentou (fotorecept)

    Recept, kde by nebol problém zmeniť názov. Inšpirovali ma tri impulzy. Prvý, z nového časopisu „Milk street“, kde na str. 17 je uvedený taliansky rcp „Bagna d´Interno”, čo je vlastne pikantná paradajková...

  • Bravčové medailóniky s parmezánovou kôrkou (fotorecept)

    Bravčové medailóniky s parmezánovou kôrkou (fotorecept)

    Výsledok mojeho kuchárskeho experimentovania so spomienkou na roky mladého „oteckovania“, či skôr, ako ma nazývali moje deti, „tatínkovania“. Vždy som veľmi rád varieval pre mojich „Čvorgľov“, ktoré ma za to odmenili nielen krásnym...

  • Kubánska fazuľová polievka s jalapeño (fotorecept)

    Kubánska fazuľová polievka s jalapeño (fotorecept)

    Jednoduchá „rýchlovka“ na chalupe, či chate, ale aj po príchode zo zdravotnej prechádzky. Na myseľ mi prišiel slogan mojej presladkej mamky, B. P. , s mne podnes chýbajúcim košickým dialektom: „Keď to nebude...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist