Korenie čierne mleté čerstvo

Korenie čierne mleté čerstvo ako ingrediencia v receptoch:

  • Hrianky s čerstvými hubami a oštiepkom (fotorecept)

    Hrianky s čerstvými hubami a oštiepkom (fotorecept)

    Nájdem spriaznenú dušu, alias „Parťáka“ so spoločnými pocitmi pri „machrovaní“ v zástere a s vareškou v ruke? Pri väčšine experimentov za „šparhétom“, či šporákom, sa spravidla maznám aj s nostalgiou a spomienkami. Raz ako „kotňak“,...

  • Úžasný voňavý pečený karfiol

    Úžasný voňavý pečený karfiol

    Toto je jeden z mojich najobľúbenejších zeleninových receptov - rýchla príprava, fantastická chuť a ešte aj patrí k zdravším jedlám. A ešte je aj variabilný - ak obmeníte koreniny, budete mať vždy trocha inú chuť -...

  • Voňavé kuracie mäsko

    Voňavé kuracie mäsko

    Tieto jednoduché recepty, chutné a nenáročné na suroviny či prípravu mám najradšej. Rýchlo urobené - rýchlo zjedené. Vhodné ako ľahký obed alebo rýchla večera. Hodí sa k nemu vajíčko na spôsob volského oka prípadne strateného...

  • Šalát s jahodami a mozzarellou

    Šalát s jahodami a mozzarellou

    U nás už jahodová sezóna končí... ale tento rok sme si jahôdok užili... zarodili ozaj krásne. Tak na záver sezóny sme si dopriali ešte tento lahodný šalát s jahodami a so syrom.

  • Cuketové rolky plnené hydinovým mäsom (fotorecept)

    Cuketové rolky plnené hydinovým mäsom (fotorecept)

    Milujem tieto ľahké letné jedlá, ktoré neprimerane nezaťažujú tráviaci systém. A ak sú z jedného hrnca a sú pomerne rýchlo hotové, je to úplne super. V minulosti som už robila plnené cuketové aj baklažánové rolky,...

  • Omeleta s hubovou plnkou (fotorecept)

    Omeleta s hubovou plnkou (fotorecept)

    Variant dobrého úmyslu znásobený so všetkým, čo Vám prekáža, či dokonca zavadzia v pohybe vo Vašom kuchynskom kráľovstve. Deväťhodinový rozdiel medzi Pavlůvkami v slováckom regióne a tunajšou Peoriou ma nemilosrdne vyháňa z mojeho, inak nanajvýš...

  • Lahodná pohánka s bryndzou

    Lahodná pohánka s bryndzou

    Že bude toto jedlo výborné som tušila hneď, ako som videla suroviny k receptu (recept pochádza z kuchárkej knihy Martina Pyca Rauscha). A je to ozaj výborné jedlo - dá sa konzumovať ako samostatné jedlo alebo aj...

  • Bryndzovo-oškvarková nátierka

    Bryndzovo-oškvarková nátierka

    Jeden z receptov zo zdanlivo nesúrodých surovín, ktorý vznikol úplnou náhodou ako dôsledok mojej chuti experimentovať a zvedavosti ako bude chutiť výsledný produkt. Napriek počiatočným obavám nátierka bola chutná, dokonca mi chutila viac ako klasická oškvarková...

  • Stredomorské plnené baby kuriatko

    Stredomorské plnené baby kuriatko

    Pečené plnené kurča je stará ale dobrá klasika. Ja osobne ho mám veľmi rada - plnku mám dokonca radšej ako mäso. Tentoraz som zvolila na prípravu baby kuriatko, ktoré má lahodnejšiu chuť mäska. Dnes som...

  • Delikatesná mrkvovo-hrušková krémová polievka

    Delikatesná mrkvovo-hrušková krémová polievka

    Netradičná kombinácia surovín, ale výborná chuť. Ak nájdete odvahu vyskúšať, určite neobanujete. Po kyslej zemiakovej polievke s jablkom a batatovej krémovej polievke s jablkom (obe boli výborné), je toto myslím moja tretia polievka,...

  • Citrónovo-šafranové pečené krídelká

    Citrónovo-šafranové pečené krídelká

    Kuracie krídelká mám odjakživa najradšej zo všetkých časti kurčaťa - čím to je, to neviem. Kedysi sme robievali najmä vyprážané, ktoré sú super, ale s odstupom času dávame prednosť pečeným - a toto je najnovší...

  • Krémové risotto s medvedím cesnakom

    Krémové risotto s medvedím cesnakom

    Klasické rizoto mám rada, ale krémové talianske risotto milujem - u mňa to bola láska na prvé ochutnanie. Ktorákoľvek verzia, ktorú som robila bola úžasná - jednoducho tej lahodnej krémovej chuti neviem odolať.

  • Vyprážaný double rezeň v jemnom župane (fotorecept)

    Vyprážaný double rezeň v jemnom župane (fotorecept)

    Variant so strúhaným slovenským údeným oštiepkom „Liptov”, ale aj s chutou zmenou trojobalu na konečné vyprážanie. Konečný efekt zvýraznil kombinovaný zemiakový šalát, na ktorý som využil „zvyšky” z poslednej Štedrej večere. Mňa podnes blaží slastný...

  • Vyprážané jadrovníky paprík - študentská dobrota (fotorecept)

    Vyprážané jadrovníky paprík - študentská dobrota (fotorecept)

    Variant využitia jadrovníkov paprík №19 je zároveň oneskoreným pozdravom a poďakovaním našej priateľke „Spoluvareške” @45678, ale aj mojej „nahrávačke na smeč“. Vo svojom veľmi peknom komentári k mojemu, už dávnejšie predstavenému dielu „Jadrovníky paprík s liptovskou...

  • Šampiňóny s vajíčkami a s roquefortom (fotorecept)

    Šampiňóny s vajíčkami a s roquefortom (fotorecept)

    Veľký pór si kupujem často. Obľubujem ho hlavne v surovom stave, pokrájaný na tenko, rozložený na krajci chleba s maslom, posypaný soľou, čerstvo mletým čiernym korením a turmeric-om. Po rolovanej kuracine s –...

  • Kuracie kyjačiky na smotane s jalapeño a hubami (fotorecept)

    Kuracie kyjačiky na smotane s jalapeño a hubami (fotorecept)

    Variant klasiky slovenskej kuchyne som tentoraz obohatil „pikantériou” z jalopeño a salsy, ktorú podľa potreby hravo nahradím domácim štipľavým paprikovým krémom. Jalopeño i salsa mi ostali po poslednom varení mafiniek z mletého mäsa a v chladničke, ...

  • Dusený hrášok na pancette a šalotke (fotorecept)

    Dusený hrášok na pancette a šalotke (fotorecept)

    Veľmi jednoduchý, no na druhej strane chutný recept, ktorým ma inšpirovala Contessa, moja obľúbená kuchárka, v TV reláciách predstavujúca svoje gurmánske špeciality. Než však tú, ktorú ukáže divákom, odskúša ju vopred na...

  • Kombinovaný rezeň s mortadelou a paradajkou (fotorecept)

    Kombinovaný rezeň s mortadelou a paradajkou (fotorecept)

    Variantné využitie zvyšku kuracieho a bravčového mäsa po varení domácej „šunky“. Po pravde? Parodoval som slovenské halušky s „cottage cheese“ a ostala mi zvyšná časť kuracieho stehna bez kostí i kože a „štanglička“ šťavnatého „medzireberného zos šviňki“.

  • Špagety cacio e pepe s rukolou a citrónovou kôrou

    Špagety cacio e pepe s rukolou a citrónovou kôrou

    Odkedy som ich vyskúšala pripraviť, stali sa tieto cestoviny jedny z mojich najobľúbenejších. Jednoduchosť surovín a vynikajúca chuť.

  • Šťavnaté guľky z kapra v aspiku (fotorecept)

    Šťavnaté guľky z kapra v aspiku (fotorecept)

    Alias Saškov flanc” z originálneho názvu: „Залевная фаpшировленная рыба”. O tento rcp sa musím s Vami podeliť. S dovolením Sašku, majstra rybára, ktorý chytil jazerné kaprie „ikernačky” bez typickej rybacej vône, som asistoval...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist