Rizoto à la Carbonara

ryzasos - fotkaRyža SOS, dnes 08:30. Komerčný recept.
Rizoto à la Carbonara
Foto: ryzasos

Rizoto Carbonara spája jemnosť ryže s nezameniteľným nádychom chute carbonara, akú poznáte z receptu na cestovinovú omáčku. Kľúčom k dosiahnutiu výnimočného výsledku je Zobraziť celý popisRizoto Carbonara spája jemnosť ryže s nezameniteľným nádychom chute carbonara, akú poznáte z receptu na cestovinovú omáčku. Kľúčom k dosiahnutiu výnimočného výsledku je použitie vysoko kvalitných surovín a dodržiavanie tradičnej receptúry rešpektujúcej taliansku gastronómiu. Pripravte si tento recept a premeňte klasický recept na jedinečný kulinársky zážitok s ryžou SOS Classic!
Zdroj: Ryža SOS

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
150 g
100 ml
100 g
4 ks
50 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Na panvici na strednom ohni osmahnite guanciale nakrájané na malé kocky dozlatista a chrumkava. Odložte bokom aj s tukom z panvice.

  2. 2

    4 žĺtky vymiešajte v miske s nastrúhaným parmezánom.

  3. 3

    Do panvice pridajte maslo, nakrájanú červenú cibuľu a restujte ju dozlatista.

  4. 4

    Pridajte ryžu a pár minút restujte. Potom prilejte biele víno a nechajte zredukovať. Potom postupne prilievajte horúci zeleninový vývar. Tento proces trvá zväčša 18 - 23 minút.

  5. 5

    Dochuťte soľou a čiernym korením a pridajte tuk zo slaniny.

  6. 6

    Potom pridajte maslo. Keď ryža absorbuje zeleninový vývar, odstavte z ohňa a pridajte zmes žĺtkov a parmezánu. Tento krok je potrebné urobiť rýchlo, aby sa vajcia nezrazili. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky zložky spojili a dosiahli jednotnú textúru.

  7. 7

    Nakoniec pridajte kúsky chrumkavej slaniny, stále miešajte, aby ste ju premiešali so zvyškom ingrediencií a dochuťte soľou a korením podľa chuti. Nakoniec ozdobte pažítkou a podávajte.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia