Restovaná ryža
Restovaná ryža

Hnedá ryža restovaná s cuketou a šampiňónmi

ryzasos - fotkaRyža SOS, 20. mája 2024. Komerčný recept.
Hnedá ryža restovaná s cuketou a šampiňónmi
Foto: ryzasos

Jednoduchý a rýchly obed, či večera. Recept plný vlákniny a rôznych textúr. Vynikajúci vegánsky recept na ryžu so zeleninou.

1
porcia
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
1/2 ks
40 g
1 strúčik
6 ks nasekané
1 ks




Postup

  1. 1

    Ryžu uvarte v slanej vode podľa návodu na obale.

  2. 2

    Cuketu nakrájajte na pásiky, na panvici poduste na troche oleja, dochuťte soľou a čiernym korením. Podusenú cuketu vyberte z panvice.

  3. 3

    V tej istej panvici orestujte nakrájanú jarnú cibuľku, nasekaný cesnak a nakrájané šampiňóny.

  4. 4

    Pridajte uvarenú hnedú ryžu, sójovú omáčku a duste 2 minúty. Cuketu pridajte späť do panvice spolu s nasekanými mandľami.

  5. 5

    Dochuťte soľou a čiernym korením a podávajte.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia