Zeleninové rizoto
Zeleninové rizoto

Rizoto s medvedím cesnakom

ryzasos - fotkaRyža SOS, 27. marca 2025. Komerčný recept.
Rizoto s medvedím cesnakom
Foto: ryzasos

Jemné krémové rizoto s medvedím cesnakom je ideálnou voľbou pre jarné dni. Táto sezónna pochúťka spája sviežu chuť prírody s krémovou textúrou ryže Zobraziť celý popisJemné krémové rizoto s medvedím cesnakom je ideálnou voľbou pre jarné dni. Táto sezónna pochúťka spája sviežu chuť prírody s krémovou textúrou ryže SOS Classic, ktorá perfektne absorbuje chute. Doplnili sme ho o zeleninu, aby bolo nielen chutné, ale aj výživné. Príprava je jednoduchá a zvládne ju každý. Vychutnajte si spojenie prírody a skvelej chuti v jednom tanieri!

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
1 zväzok
1 ks
1 ks
1 ks
700 ml
2 PL
50 g strúhaný




Postup

  1. 1

    V hrnci zahrejte olivový olej a orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.

  2. 2

    Pridajte očistenú nakrájanú mrkvu a papriku, orestujte 2 – 3 minúty.

  3. 3

    Prisypte ryžu SOS Classic a krátko opečte, aby sa obalila olejom.

  4. 4

    Postupne prilievajte horúci zeleninový vývar a miešajte, kým sa nevstrebe. Tento proces opakujte približne 18 – 20 minút, kým ryža nezmäkne.

  5. 5

    Keď je ryža takmer hotová, pridajte nasekaný medvedí cesnak a dobre premiešajte.

  6. 6

    Dochuťte soľou a čiernym korením.

  7. 7

    Odstavte z ohňa, vmiešajte strúhaný parmezán a nechajte chvíľu odstáť.

Diskusia k receptu