Tuniakové rizoto
Tuniakové rizoto

Jednoduchá ryža s tuniakom

ryzasos - fotkaRyža SOS, včera 16:30. Komerčný recept.
Jednoduchá ryža s tuniakom
Foto: ryzasos

Tento recept na tuniakovo-ryžový pokrm je perfektným riešením, keď si chcete pripraviť chutnú večeru bez starostí a s maximálnym využitím toho, čo máte doma. Zobraziť celý popisTento recept na tuniakovo-ryžový pokrm je perfektným riešením, keď si chcete pripraviť chutnú večeru bez starostí a s maximálnym využitím toho, čo máte doma. Príprava trvá menej ako 40 minút, používa jednoduché ingrediencie a výsledkom je ryža plná chuti s domáckym nádychom, ktorý si každý zamiluje.

4-6
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
3 konzervy
2 strúčiky
1 ks
1 ks
50 ml
600 ml
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Do veľkej panvice pridajte scedený olej z Calvo tuniaka a zohrejte ho na strednom ohni. Pridajte nasekaný cesnak a papriku. Restujte niekoľko minút za častého miešania, kým nezačnú hnednúť. Tento krok je kľúčový pre rozvinutie základnej chuti jedla.

  2. 2

    Pridajte ryžu SOS Long a opekajte niekoľko minút.

  3. 3

    Potom prilejte biele víno a miešajte, kým sa alkohol nevyparí.

  4. 4

    Zalejte veľmi horúcim rybím vývarom. Nepridávajte ho studený, pretože by to spomalilo proces varenia. Dochuťte soľou, čiernym korením a šafranom.

  5. 5

    Keď je ryža takmer uvarená (niekoľko minút pred koncom varenia), pridajte väčšinu tuniaka a jemne premiešajte, aby sa všetko spojilo bez toho, aby ste porušili štruktúru zrna ryže. Časť tuniaka si nechajte na finálne ozdobenie.

  6. 6

    Dovarenú ryžu podávajte v hlbokých tanieroch ozdobené zvyšným tuniakom a petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu