Ryža s bravčovým mäsom
Táto ryža s bravčovým mäsom naplní vôňou celú kuchyňu, je to ten recept, ktorý vonia ako víkend doma. Šťavnatosť bravčového mäsa, hĺbka dobre Zobraziť celý popisTáto ryža s bravčovým mäsom naplní vôňou celú kuchyňu, je to ten recept, ktorý vonia ako víkend doma. Šťavnatosť bravčového mäsa, hĺbka dobre prepracovanej ryže a dotyk húb, ktorý všetko mení. S ryžou SOS Classic sa v tomto jedle podarí spojiť to najlepšie z tradičnej kuchyne s výsledkom hodným oslavy.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
400 g (ľubovoľná časť) |
|
250 g (zmes čerstvých) |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks |
|
5 strúčikov |
|
3 ks |
|
1 liter |
|
2 ČL |
|
štipka |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Začnite nakrájaním cibule, cesnaku a papriky. Ideálne na tenké pásiky.
- 2
Paradajky nastrúhajte. Huby (portobello, shiitake alebo čokoľvek, čo uprednostňujete) dôkladne očistite a nakrájajte na pásiky.
- 3
Kurací vývar zohrejte a nechajte v ňom vyluhovať šafran.
- 4
Do hrnca s trochou extra panenského olivového oleja pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, papriku a cesnak. Smažte na strednom ohni, kým nie je všetko orestované.
- 5
Pridajte huby a nechajte ich pár minút zhnednúť, uvoľnia plnú arómu a dotvoria tento základ plný odtieňov.
- 6
Keď sú huby uvarené, pridajte sladkú papriku a strúhané paradajky. Pridajte aj ryžu a niekoľko minút restujte na strednom ohni.
- 7
Teraz po troškách pridávajte horúci vývar. Keď je všetko rovnomerne rozložené, prikryte a varte na strednom ohni 15 minút. Ryža získa tvar, absorbuje vývar a zanechá nám ten krémový, obklopujúci výsledok, ktorý hľadáme.
- 8
Medzitým pripravte bravčové mäso - vcelku ho obracajte na rozohriatej panvici s extra panenským olivovým olejom, kým nie je zvonku uvarené a vo vnútri šťavnaté. Nakrájajte ho na medailóniky.
- 9
Keď je ryža uvarená, vypnite oheň a nechajte prikryté 3 až 5 minút. Podávajte s mäsom na vrchu a vychutnávajte.
Tiež hubové rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu