Hubové rizoto
Hubové rizoto

Ryža s bravčovým mäsom

ryzasos - fotkaRyža SOS, včera 19:30. Komerčný recept.
Ryža s bravčovým mäsom
Foto: ryzasos

Táto ryža s bravčovým mäsom naplní vôňou celú kuchyňu, je to ten recept, ktorý vonia ako víkend doma. Šťavnatosť bravčového mäsa, hĺbka dobre Zobraziť celý popisTáto ryža s bravčovým mäsom naplní vôňou celú kuchyňu, je to ten recept, ktorý vonia ako víkend doma. Šťavnatosť bravčového mäsa, hĺbka dobre prepracovanej ryže a dotyk húb, ktorý všetko mení. S ryžou SOS Classic sa v tomto jedle podarí spojiť to najlepšie z tradičnej kuchyne s výsledkom hodným oslavy.

4-6
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
400 g (ľubovoľná časť)
250 g (zmes čerstvých)
1/2 ks
1/2 ks
5 strúčikov
3 ks
1 liter
2 ČL
 štipka




Postup

  1. 1

    Začnite nakrájaním cibule, cesnaku a papriky. Ideálne na tenké pásiky.

  2. 2

    Paradajky nastrúhajte. Huby (portobello, shiitake alebo čokoľvek, čo uprednostňujete) dôkladne očistite a nakrájajte na pásiky.

  3. 3

    Kurací vývar zohrejte a nechajte v ňom vyluhovať šafran.

  4. 4

    Do hrnca s trochou extra panenského olivového oleja pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, papriku a cesnak. Smažte na strednom ohni, kým nie je všetko orestované.

  5. 5

    Pridajte huby a nechajte ich pár minút zhnednúť, uvoľnia plnú arómu a dotvoria tento základ plný odtieňov.

  6. 6

    Keď sú huby uvarené, pridajte sladkú papriku a strúhané paradajky. Pridajte aj ryžu a niekoľko minút restujte na strednom ohni.

  7. 7

    Teraz po troškách pridávajte horúci vývar. Keď je všetko rovnomerne rozložené, prikryte a varte na strednom ohni 15 minút. Ryža získa tvar, absorbuje vývar a zanechá nám ten krémový, obklopujúci výsledok, ktorý hľadáme.

  8. 8

    Medzitým pripravte bravčové mäso - vcelku ho obracajte na rozohriatej panvici s extra panenským olivovým olejom, kým nie je zvonku uvarené a vo vnútri šťavnaté. Nakrájajte ho na medailóniky.

  9. 9

    Keď je ryža uvarená, vypnite oheň a nechajte prikryté 3 až 5 minút. Podávajte s mäsom na vrchu a vychutnávajte.

Diskusia k receptu