Tradičná malorská polievka arros brut
Arros brut je silný vývar, ktorý sa pripravuje z rôznych druhov mäsa. Je to tradičný recept z Malorky, ktorý vás chuťou prenesie na Zobraziť celý popisArros brut je silný vývar, ktorý sa pripravuje z rôznych druhov mäsa. Je to tradičný recept z Malorky, ktorý vás chuťou prenesie na tento španielsky ostrov. Vyskúšajte, ideálne s ryžou SOS Classic.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
1 l |
|
2 ks |
|
250 g |
|
4 ks |
|
125 g (alebo iná bravčová klobása) |
|
1 ks |
|
hrsť |
|
hrsť |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
100 g |
|
Navrch: | |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia, slaninu a pečienky nakrájajte na malé kúsky.
- 2
Cibuľu nakrájajte na drobno. Paradajku nastrúhajte a zelenú fazuľku očistite (odkrojte konce).
- 3
Vývar zohrejte.
- 4
Na veľmi rozohriatej panvici s trochou extra panenského olivového oleja najskôr opečte kuracie mäso dozlatista.
- 5
Potom pridajte slaninu a nakoniec pečienky, ktoré by mali byť zhnednuté, ale nie prepečené. Mäso odložte bokom, ale panvicu nečistite.
- 6
Do tej istej panvice pridajte nakrájanú cibuľu a duste ju dlho - 20 minút. Nepodceňte tento krok, dáva celému jedlu hlboký základ. Pridajte k nej huby a nechajte ich zhnednúť.
- 7
Teraz príde ďalší kľúčový krok - v kuchynskom robote rozmixujte mäsovú zmes a sobrasadu (alebo inú bravčovú klobásu).
- 8
Do veľkého hrnca s olejom pridajte ryžu a opekajte ju pár minút. Potom pridajte horúci vývar, cibuľovo-hubovú zmes a priveďte do varu.
- 9
Pridajte rozmixovanú mäsovú zmes a miešajte, kým sa vo vývare nerozpustí. Pridajte hrášok, zelenú fazuľku, nastrúhanú paradajku a varte ešte 5 - 7 minút. Nechajte variť na nízkom plameni.
- 10
Nakoniec upečte kúsky slaniny, kým nebudú chrumkavé.
- 11
Polievku podávajte posypanú slaninou. Vychutnávajte túto explóziu chutí.
Tiež mäsová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu