Mäsová polievka
Mäsová polievka

Tradičná malorská polievka arros brut

ryzasos - fotkaRyža SOS, včera 09:00
Tradičná malorská polievka arros brut
Foto: ryzasos

Arros brut je silný vývar, ktorý sa pripravuje z rôznych druhov mäsa. Je to tradičný recept z Malorky, ktorý vás chuťou prenesie na Zobraziť celý popisArros brut je silný vývar, ktorý sa pripravuje z rôznych druhov mäsa. Je to tradičný recept z Malorky, ktorý vás chuťou prenesie na tento španielsky ostrov. Vyskúšajte, ideálne s ryžou SOS Classic.

4
porcie
60 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 l
2 ks
250 g
4 ks
125 g (alebo iná bravčová klobása)
1 ks
 hrsť
 hrsť
1 ks
100 g
Navrch:




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia, slaninu a pečienky nakrájajte na malé kúsky.

  2. 2

    Cibuľu nakrájajte na drobno. Paradajku nastrúhajte a zelenú fazuľku očistite (odkrojte konce).

  3. 3

    Vývar zohrejte.

  4. 4

    Na veľmi rozohriatej panvici s trochou extra panenského olivového oleja najskôr opečte kuracie mäso dozlatista.

  5. 5

    Potom pridajte slaninu a nakoniec pečienky, ktoré by mali byť zhnednuté, ale nie prepečené. Mäso odložte bokom, ale panvicu nečistite.

  6. 6

    Do tej istej panvice pridajte nakrájanú cibuľu a duste ju dlho - 20 minút. Nepodceňte tento krok, dáva celému jedlu hlboký základ. Pridajte k nej huby a nechajte ich zhnednúť.

  7. 7

    Teraz príde ďalší kľúčový krok - v kuchynskom robote rozmixujte mäsovú zmes a sobrasadu (alebo inú bravčovú klobásu).

  8. 8

    Do veľkého hrnca s olejom pridajte ryžu a opekajte ju pár minút. Potom pridajte horúci vývar, cibuľovo-hubovú zmes a priveďte do varu.

  9. 9

    Pridajte rozmixovanú mäsovú zmes a miešajte, kým sa vo vývare nerozpustí. Pridajte hrášok, zelenú fazuľku, nastrúhanú paradajku a varte ešte 5 - 7 minút. Nechajte variť na nízkom plameni.

  10. 10

    Nakoniec upečte kúsky slaniny, kým nebudú chrumkavé.

  11. 11

    Polievku podávajte posypanú slaninou. Vychutnávajte túto explóziu chutí.

Diskusia k receptu