Domáce cestoviny
Domáce cestoviny

Domáce pappardelle s hovädzou sviečkovou a krémovou omáčkou z čerstvých kuriatok

movino - fotkamovino, 26. júna 2024. Komerčný recept.

Navarte si skvelé jedlo s vínom, ktoré sa skvele hodí k Chardonnay, výber z hrozna 2023. Recept pre Vás zostavil šéfkuchár Martin Krahulec. Zobraziť celý popisNavarte si skvelé jedlo s vínom, ktoré sa skvele hodí k Chardonnay, výber z hrozna 2023. Recept pre Vás zostavil šéfkuchár Martin Krahulec. Dobrú chuť, priatelia.

4
porcie
60 minút
príprava
8 minút
na 200 °C

Suroviny

Domáce cestoviny:
400 g (alebo hladká múka)
4 ks
2 ČL
50 ml
Mäso:
400 g
Omáčka:
1 ks väčšia
2 strúčiky
300 g čerstvé
200 ml (33 %)
1 ks
100 ml
Na dozdobenie:




Postup

  1. 1

    Domáce cestoviny: Semolinu preosejeme do misky. Vajíčka, soľ a olivový olej zmiešame dokopy a pridáme do preosiatej múky. V kuchynskom robote alebo ručne vypracujeme tuhé nelepivé cesto. Cesto rozdelíme na štyri bochníčky a necháme odležať 20 minút. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku 3 mm, z ktorého následne ostrým nožom alebo kolieskom na cestoviny vykrájame pappardelle. Tie následne varíme vo vriacej osolenej vode 3-4 minúty (nie úplne domäkka, keďže ich budeme následne vkladať do hotovej omáčky).

  2. 2

    Hovädziu sviečkovú ideálne dva kusy po 200 g opečieme na rozohriatej panvici z oboch strán po 4 minúty. Na pracovnú dosku si dáme olivový olej, soľ, mleté korenie a vmasírujeme tieto ingrediencie do steaku. Do rozohriatej rúry na 200 °C ho vložíme na 8 minút (kto má rád viac prepečený, tak na dlhšie), aby bol steak medium. Po vytiahnutí ho necháme odležať na 10 minút a potom ho priečne pokrájame.

  3. 3

    Šalotku nakrájame na drobno, orestujeme na olivovom oleji, pridáme na plátky nakrájaný cesnak a krátko spolu orestujeme. Umyté a nakrájané kuriatka pridáme k šalotkovému základu, krátko opečieme, podlejeme bielym vínom a dusíme 15 minút (podľa potreby podlievame). Na záver prilejeme smotanu a varom vyredukujeme omáčku, do ktorej následne pridáme uvarené pappardelle.

  4. 4

    Do taniera vložíme cestoviny spolu s omáčkou, priečne na tenké plátky nakrájanú hovädziu sviečkovú a na ozdobu grilované cherry paradajky a mikrobylinky podľa chuti. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu