Divinový guláš z Karpát
Foto: postrelenyjelen12
Vynikajúci kotlíkový divinový guláš.
38
porcií
porcií
350 minút
príprava
príprava
Suroviny
7 kg |
|
5 kg |
|
1,5 kg |
|
800 ml |
|
500 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
300 g |
|
1 konzerva |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
3 hlavičky |
|
0,5 bal. |
|
7 kg |
|
2,5 l (z odrezkov) |
|
0,5 dl |
|
Postup
-
1
V kotlíku rozpustíme bravčovú masť, pridáme nakrájanú cibuľu a miešame. Cibuľu restujeme cca hodinu a pol. Následne pridáme nakrájané mäso, restujeme, kým sa zatiahne.
- 2
Keď je mäso zatiahnuté, pridáme spomenuté koreniny podľa chuti. Dve lyžice lekváru, víno, pivo, pretlak, krájané lúpané paradajky, cesnak. Necháme trochu prevariť a pridáme vývar.
- 3
Do gulášu počas varenia prilievame vodu podľa potreby a varíme pokiaľ mäso nezmäkne.
- 4
Keď mäso zmäkne, pridáme nakrájané očistené zemiaky a opäť varíme, pokiaľ sa zemiaky neuvaria. Nakoniec pridáme 6 pretlačených strúčikov cesnaku a majorán.
- 5
Nakoniec trochu prevaríme a HOTOVO.
Tiež divinový guláš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ešte: čo s tou vodkou? Šupnúť do seba pri varení guláša? ?
Tiež som si všimla tie množstvá, ale recept sa ľahko upraví pre menší počet stravníkov.