Divinový guláš
Divinový guláš

Divinový guláš z Karpát

postrelenyjelen12 - fotkapostrelenyjelen12, 8. novembra 2024

Vynikajúci kotlíkový divinový guláš.

38
porcií
350 minút
príprava

Suroviny

7 kg
5 kg
1,5 kg
800 ml
500 ml
300 g
1 konzerva
2 PL
1 PL
3 hlavičky
0,5 bal.
7 kg
2,5 l (z odrezkov)
0,5 dl




Postup

  1. 1

    V kotlíku rozpustíme bravčovú masť, pridáme nakrájanú cibuľu a miešame. Cibuľu restujeme cca hodinu a pol. Následne pridáme nakrájané mäso, restujeme, kým sa zatiahne.

  2. 2

    Keď je mäso zatiahnuté, pridáme spomenuté koreniny podľa chuti. Dve lyžice lekváru, víno, pivo, pretlak, krájané lúpané paradajky, cesnak. Necháme trochu prevariť a pridáme vývar.

  3. 3

    Do gulášu počas varenia prilievame vodu podľa potreby a varíme pokiaľ mäso nezmäkne.

  4. 4

    Keď mäso zmäkne, pridáme nakrájané očistené zemiaky a opäť varíme, pokiaľ sa zemiaky neuvaria. Nakoniec pridáme 6 pretlačených strúčikov cesnaku a majorán.

  5. 5

    Nakoniec trochu prevaríme a HOTOVO.

Diskusia k receptu

farbuska
K divine sa síce málokedy dostanem, ale určite môžem recept použiť aj na iný druh mäsa - páči sa mi. Vďaka zaň.
Ešte: čo s tou vodkou? Šupnúť do seba pri varení guláša? ?
evanaaa
V malom to je dobré, ale na takéto množstvo (rátam tak pre 20 osôb) je tam práce až-až, aj pre tých 20 ľudí, veď len ošúpať a nakrájať 5kg cibule a tiež upraviť-pokrájať 7kg mäsa zaberie nejaký čas. A k tomu riadny kotol, kde sa to bude variť. Tak len dobrú chuť! :-)
farbuska
@evanaaa (9.11.2024 18:39)
Tiež som si všimla tie množstvá, ale recept sa ľahko upraví pre menší počet stravníkov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia