Recepty, kde je cibuľa
Cibuľový kváskový chlieb z liatinového hrnca
Ražný kvások a pomalé kysnutie rozvinú v chlebe úžasné vône aj chute....
Pizza z karfiolového cesta
Bezlepkových verzií sa nemusia obávať ani zarytí fanúšikovia talianskej klasiky....
Slaný bryndzovo-smotanový koláč
Tento koláč naslano je jednoduchý a veľmi chutný. Málo ingrediencií a zvládne ho naozaj každý.
Letný zeleninový guláš bez lepku so šampiňónmi portobello
Leto je azda najpríjemnejšie obdobie na stretnutia s rodinou a priateľmi....
Paradajková polievka s mletým mäsom
Paradajková polievka doplnená mletým hovädzím mäsom bude nielen vynikajúca, ale aj sýta....
Moules Frites (slávky s hranolkami)
Keďže čerstvé slávky sú dostať v dobrých obchodoch aj u nás, keď na ne niekde natrafíte,...
Kuracie stehná na šalátovej podstielke
Jednoducho a rýchlo. Skvelý nedeľný obed, ktorý poteší všetkých
milovníkov rýchleho varenia....
Špagety s omáčkou z pečených paradajok
Skúste paradajkovú omáčku na cestoviny namiesto varenia jednoducho upiecť....
Slaninový džem, unikátna delikatesa, ktorá vás nadchne
Dokonalá kombinácia slanej chuti slaniny a sladkosti karamelizovanej cibule....
Slovenský bravčový vtáčik - nevtáčik bez závitkov
Rovnako chutný ako v závitku mäsa. Vyskúšajte.
Tarhoňa zapečená s Nivou
Zapečené cestoviny sú u nás
pomerne častým jedlom. Ale
stačí zmeniť ich tvar a už je...
Gruľáš - zemiaková polievka na spôsob gulášu
Na oleji orestujem rascu a narezanú cibuľu nechám zosklovatieť, pridám kocky mrkvy a restujem ďalej...
Zapekaná šošovica so zeleninou
Lahodná vegetariánska zmes zapečená pod zemiakovým pyré je inšpirovaná anglickou klasikou shepherd ́s pie.
Fazuľkový šalát s bryndzou
Zeleninové jedlá a šaláty sú ideálne na leto. Sú ľahké, nezaťažia telo a chutia...
Jednoduchá marinovaná ryba
V letných horúčavách je toto veľmi príjemné a ochladzujúce jedlo, ktoré sa dá navyše pripraviť dopredu....
Tradičná malorská polievka arros brut
Arros brut je silný vývar, ktorý sa pripravuje z rôznych druhov mäsa....
Restovaná ryža
Ahojte, rozhodol som sa s vami podelit o moj prvy recept na Vareche, restovana ryza na moj sposob....
Ryža s artičokmi
Ryža s artičokmi je lahodný a jednoduchý spôsob, ako si pripraviť ľahký obed či večeru....
Špenátová roláda s bryndzovo-syrovou plnkou
Nevedela som čo variť, tak som urobila toto z toho, čo bolo doma.
A...
Pečené bataty plnené fazuľou
Pečené sladké zemiaky sú dobré samy osebe. My sme k nim pridali fazuľu v paradajkovej omáčke....
Pražená kantonská ryža
Kantonská ryža je ryža na čínsky spôsob, ktorá kombinuje omeletu, zeleninu, ryžu a klobásu....
Moravský vrabec s dusenou novou hlávkovou kapustou
Dnešný obed nám veľmi chutil aj bez pridávania múky...
Špagety so šampiňónovou omáčkou
Špagety sa dajú pripraviť s rôznymi omáčkami. Huby sa k tomuto účelu hodia znamenite. Či...
Dhal z fazule mungo s listovým špenátom
Dhal je úžasné strukovinové jedlo. Varí sa často z lúpanej fazule mungo ako očistné jedlo....
Sviečková na smotane
Mäso odblaníme a prešpikujeme slaninkou.
Zostatok slaninky osmažíme s cibuľou.
Zeleninová polievka s bezlepkovými písmenkami
Máme pre vás novinku – Liana bezlepkové cestoviny Alphabet v tvare písmen a číslic....
Šošovicový prejt s pšenom
Tento recept som vyskúšala prvýkrát pred niekoľkými rokmi. A keďže chutnal, tak ho raz za čas urobím....

Cibuľový kváskový chlieb z liatinového hrnca
Ražný kvások a pomalé kysnutie rozvinú v chlebe úžasné vône aj chute....

Pizza z karfiolového cesta
Bezlepkových verzií sa nemusia obávať ani zarytí fanúšikovia talianskej klasiky....

Slaný bryndzovo-smotanový koláč
Tento koláč naslano je jednoduchý a veľmi chutný. Málo ingrediencií a zvládne ho naozaj každý.

Letný zeleninový guláš bez lepku so šampiňónmi portobello
Leto je azda najpríjemnejšie obdobie na stretnutia s rodinou a priateľmi....

Paradajková polievka s mletým mäsom
Paradajková polievka doplnená mletým hovädzím mäsom bude nielen vynikajúca, ale aj sýta....

Moules Frites (slávky s hranolkami)
Keďže čerstvé slávky sú dostať v dobrých obchodoch aj u nás, keď na ne niekde natrafíte,...

Kuracie stehná na šalátovej podstielke
Jednoducho a rýchlo. Skvelý nedeľný obed, ktorý poteší všetkých milovníkov rýchleho varenia....

Špagety s omáčkou z pečených paradajok
Skúste paradajkovú omáčku na cestoviny namiesto varenia jednoducho upiecť....

Slaninový džem, unikátna delikatesa, ktorá vás nadchne
Dokonalá kombinácia slanej chuti slaniny a sladkosti karamelizovanej cibule....

Slovenský bravčový vtáčik - nevtáčik bez závitkov
Rovnako chutný ako v závitku mäsa. Vyskúšajte.

Tarhoňa zapečená s Nivou
Zapečené cestoviny sú u nás pomerne častým jedlom. Ale stačí zmeniť ich tvar a už je...

Gruľáš - zemiaková polievka na spôsob gulášu
Na oleji orestujem rascu a narezanú cibuľu nechám zosklovatieť, pridám kocky mrkvy a restujem ďalej...

Zapekaná šošovica so zeleninou
Lahodná vegetariánska zmes zapečená pod zemiakovým pyré je inšpirovaná anglickou klasikou shepherd ́s pie.

Fazuľkový šalát s bryndzou
Zeleninové jedlá a šaláty sú ideálne na leto. Sú ľahké, nezaťažia telo a chutia...

Jednoduchá marinovaná ryba
V letných horúčavách je toto veľmi príjemné a ochladzujúce jedlo, ktoré sa dá navyše pripraviť dopredu....

Tradičná malorská polievka arros brut
Arros brut je silný vývar, ktorý sa pripravuje z rôznych druhov mäsa....

Restovaná ryža
Ahojte, rozhodol som sa s vami podelit o moj prvy recept na Vareche, restovana ryza na moj sposob....

Ryža s artičokmi
Ryža s artičokmi je lahodný a jednoduchý spôsob, ako si pripraviť ľahký obed či večeru....

Špenátová roláda s bryndzovo-syrovou plnkou
Nevedela som čo variť, tak som urobila toto z toho, čo bolo doma. A...

Pečené bataty plnené fazuľou
Pečené sladké zemiaky sú dobré samy osebe. My sme k nim pridali fazuľu v paradajkovej omáčke....

Pražená kantonská ryža
Kantonská ryža je ryža na čínsky spôsob, ktorá kombinuje omeletu, zeleninu, ryžu a klobásu....

Moravský vrabec s dusenou novou hlávkovou kapustou
Dnešný obed nám veľmi chutil aj bez pridávania múky...

Špagety so šampiňónovou omáčkou
Špagety sa dajú pripraviť s rôznymi omáčkami. Huby sa k tomuto účelu hodia znamenite. Či...

Dhal z fazule mungo s listovým špenátom
Dhal je úžasné strukovinové jedlo. Varí sa často z lúpanej fazule mungo ako očistné jedlo....

Sviečková na smotane
Mäso odblaníme a prešpikujeme slaninkou. Zostatok slaninky osmažíme s cibuľou.

Zeleninová polievka s bezlepkovými písmenkami
Máme pre vás novinku – Liana bezlepkové cestoviny Alphabet v tvare písmen a číslic....

Šošovicový prejt s pšenom
Tento recept som vyskúšala prvýkrát pred niekoľkými rokmi. A keďže chutnal, tak ho raz za čas urobím....