Marinovaná ryba
Marinovaná ryba

Jednoduchá marinovaná ryba fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, včera 10:10
Jednoduchá marinovaná ryba (fotorecept)
Foto: tejaja

V letných horúčavách je toto veľmi príjemné a ochladzujúce jedlo, ktoré sa dá navyše pripraviť dopredu. Takže keď sa vrátime z aktivít domov, Zobraziť celý popisV letných horúčavách je toto veľmi príjemné a ochladzujúce jedlo, ktoré sa dá navyše pripraviť dopredu. Takže keď sa vrátime z aktivít domov, stačí ho vytiahnuť z chladničky.

4
porcie
20 (+ marinovanie) minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks (makrela, pstruh...)
2 PL
Marináda:
1 ks
1 ks
1 strúčik
2 PL
1/2 dl
4 guľôčky
2 guľôčky
1/2 dl




Postup

  1. 1

    Očistené ryby rozrežeme pozdĺžne na polovice a osolíme.

    Jednoduchá marinovaná ryba (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji z oboch strán krátko, asi 2-3 minúty, opečieme.

    Jednoduchá marinovaná ryba (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom ich vyberieme a dáme do misky.

  4. 4

    Do výpeku pridáme všetky suroviny na marinádu (papriku nakrájame na pásiky, cesnak prelisujeme, cibuľu narežeme na pásiky). Podusíme 5 minút.

    Jednoduchá marinovaná ryba (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Horúcu zálievku nalejeme na ryby.

    Jednoduchá marinovaná ryba (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zakryjeme a dáme na 24 hodín do chladničky marinovať.

  7. 7

    Podávame s chlebom a zeleninou.

  8. 8

    Poznámka: Na toto jedlo je dobré použiť celé ryby, je jedno, či morské alebo sladkovodné, a doma ich pozdĺžne rozrezať. Nie je veľmi dobré používať hotové filety.

Diskusia k receptu