Jednoduchá marinovaná ryba fotorecept
V letných horúčavách je toto veľmi príjemné a ochladzujúce jedlo, ktoré sa dá navyše pripraviť dopredu. Takže keď sa vrátime z aktivít domov, Zobraziť celý popisV letných horúčavách je toto veľmi príjemné a ochladzujúce jedlo, ktoré sa dá navyše pripraviť dopredu. Takže keď sa vrátime z aktivít domov, stačí ho vytiahnuť z chladničky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks (makrela, pstruh...) |
|
2 PL |
|
|
|
Marináda: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
2 PL |
|
1/2 dl |
|
4 guľôčky |
|
2 guľôčky |
|
1/2 dl |
|
|
Postup
-
1
Očistené ryby rozrežeme pozdĺžne na polovice a osolíme.
-
2
Na oleji z oboch strán krátko, asi 2-3 minúty, opečieme.
-
3
Potom ich vyberieme a dáme do misky.
- 4
Do výpeku pridáme všetky suroviny na marinádu (papriku nakrájame na pásiky, cesnak prelisujeme, cibuľu narežeme na pásiky). Podusíme 5 minút.
- 5
Horúcu zálievku nalejeme na ryby.
- 6
Zakryjeme a dáme na 24 hodín do chladničky marinovať.
- 7
Podávame s chlebom a zeleninou.
- 8
Poznámka: Na toto jedlo je dobré použiť celé ryby, je jedno, či morské alebo sladkovodné, a doma ich pozdĺžne rozrezať. Nie je veľmi dobré používať hotové filety.
Tiež ryba:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu