Fazuľkový šalát s bryndzou fotorecept
Zeleninové jedlá a šaláty sú ideálne na leto. Sú ľahké, nezaťažia telo a chutia. Kto má rád fazuľku, doporučujem mu tento recept vyskúšať.
2-3
porcie
porcie
30 (+ chladenie) minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Na lyžici oleja orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme plátky cesnaku a necháme rozvoňať.
-
2
Pridáme narezanú fazuľku, osolíme, okoreníme, podlejeme 3 lyžicami vody a restujeme 10 minút. Viac nepodlievame, voda musí byť za ten čas vydusená.
-
3
Odstavíme, pridáme nasekané listy zeleru, zakryjeme a necháme v chladničke dobre vychladnúť.
-
4
Potom k fazuľke pridáme uvarený cícer, olivový olej, šťavu a premiešame.
-
5
Na fazuľku rozdrobíme bryndzu, opäť premiešame.
-
6
Šalát podávame posypaný pažitkou.
Diskusia k receptu