Dhal z fazule mungo s listovým špenátom
mesačník Varecha, 24. mája 2025

Foto: Kulinární studio MAFRA
Dhal je úžasné strukovinové jedlo. Varí sa často z lúpanej fazule mungo ako očistné jedlo. Môže sa tiež zriediť vývarom a servírovať ako polievka. Zobraziť celý popisDhal je úžasné strukovinové jedlo. Varí sa často z lúpanej fazule mungo ako očistné jedlo. Môže sa tiež zriediť vývarom a servírovať ako polievka. My sme ho uvarili z nelúpanej fazule mungo, hustý a s voňavým korením. Zjedol sa do poslednej fazuľky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Suchú nelúpanú fazuľu mungo najlepšie deň vopred namočíme do studenej vody a necháme cez noc pri izbovej teplote napučať.
- 2
Cibuľu, cesnak a zázvor ošúpeme a všetko nakrájame nadrobno.
- 3
V hlbokej panvici zohrejeme kokosový tuk. Prisypeme koriander, rímsku rascu a kurkumu a krátko orestujeme. Potom pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak a zázvor a pri miernej teplote opečieme, až cibuľa zosklovatie.
- 4
Nakoniec pridáme napučanú scedenú fazuľu. Zalejeme vývarom a za občasného miešania varíme fazuľu 30 – 40 minút domäkka. Osolíme a dochutíme citrónovou šťavou.
- 5
Listy špenátu opláchneme, necháme odkvapkať a primiešame ich k fazuli. Navrch dáme prepustené maslo, prikryjeme a necháme 5 minút pod pokrievkou dôjsť. Hotový dhal posypeme mandľovými lupienkami a sezamom.
Tiež dhal:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu