Ryža s artičokmi je lahodný a jednoduchý spôsob, ako si pripraviť ľahký obed či večeru. Pre tento recept je ideálna ryža SOS Classic, Zobraziť celý popisRyža s artičokmi je lahodný a jednoduchý spôsob, ako si pripraviť ľahký obed či večeru. Pre tento recept je ideálna ryža SOS Classic, ktorá absorbuje vývar a arómy bez straty štruktúry.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu, cesnak a červenú papriku nakrájajte na veľmi malé kúsky. Z paradajky odstráňte semienka a nakrájajte zvyšok na malé kocky.
- 2
Artičoky sceďte a premyte. Šunku nakrájajte na malé kúsky.
- 3
Na veľkej panvici zohrejte olej a opečte na ňom cibuľu a cesnak do zlatista. Potom pridajte červenú papriku a varte, kým nezmäkne. Pridajte aj paradajku a miešajte, kým sa nezapracuje do omáčky.
- 4
Potom pridajte artičoky a jemne ich orestujte. Nakoniec pridajte šunku spolu s mletou sladkou paprikou a premiešajte, aby sa ingrediencie v panvici rovnomerne rozložili.
- 5
Pridajte vývar a nechajte ho priviesť do varu. Potom pridajte ryžu a soľ a nechajte variť 15 - 17 minút bez nadmerného miešania.
- 6
Po dovarení nechajte odstáť 3 - 5minút. Podávajte ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tiež rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu