Ryža s artičokmi

ryzasos - fotkaRyža SOS, včera 13:00. Komerčný recept.
Ryža s artičokmi
Foto: ryzasos

Ryža s artičokmi je lahodný a jednoduchý spôsob, ako si pripraviť ľahký obed či večeru. Pre tento recept je ideálna ryža SOS Classic, Zobraziť celý popisRyža s artičokmi je lahodný a jednoduchý spôsob, ako si pripraviť ľahký obed či večeru. Pre tento recept je ideálna ryža SOS Classic, ktorá absorbuje vývar a arómy bez straty štruktúry.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
2 konzervy (nie v oleji)
4 strúčiky
1 ks
1/2 ks
1 ks veľká
1 ČL
200 g
700 ml




Postup

  1. 1

    Cibuľu, cesnak a červenú papriku nakrájajte na veľmi malé kúsky. Z paradajky odstráňte semienka a nakrájajte zvyšok na malé kocky.

  2. 2

    Artičoky sceďte a premyte. Šunku nakrájajte na malé kúsky.

  3. 3

    Na veľkej panvici zohrejte olej a opečte na ňom cibuľu a cesnak do zlatista. Potom pridajte červenú papriku a varte, kým nezmäkne. Pridajte aj paradajku a miešajte, kým sa nezapracuje do omáčky.

  4. 4

    Potom pridajte artičoky a jemne ich orestujte. Nakoniec pridajte šunku spolu s mletou sladkou paprikou a premiešajte, aby sa ingrediencie v panvici rovnomerne rozložili.

  5. 5

    Pridajte vývar a nechajte ho priviesť do varu. Potom pridajte ryžu a soľ a nechajte variť 15 - 17 minút bez nadmerného miešania.

  6. 6

    Po dovarení nechajte odstáť 3 - 5minút. Podávajte ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu