Špenátová roláda s bryndzovo-syrovou plnkou
Nevedela som čo variť, tak som urobila toto z toho, čo bolo doma. A môžem povedať len sa po nej zaprášilo.
10
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
450 g |
|
13 PL |
|
2 strúčiky |
|
3 ks |
|
|
|
|
|
trocha |
|
Plnka: | |
8 trojuholníkov (Karička) |
|
130 g |
|
2 ks (uvarené natvrdo) |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Múku, soľ a pretlačený cesnak dáme do misy. Pridáme rozmrazený špenát, mleté čierne korenie, vegetu a tri žĺtky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme do misy so surovinami. Všetko spolu zmiešame.
- 2
Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. A dáme upiecť na 180 stupňov 15 minút, záleží od rúry.
- 3
Pripravíme si plnku. Uvarené vajcia pretlačíme do misy. Pridáme nastrúhanú cibuľu, tavený syr a nátierkové maslo. Všetko spolu rozmixujeme.
- 4
Upečený špenátový korpus vyklopíme, stiahneme papier na pečenie. Natrieme plnkou a zrolujeme a dáme do chladničky stuhnúť.
Tiež Špenátová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu