Špenátová roláda
Špenátová roláda

Špenátová roláda s bryndzovo-syrovou plnkou

katarinaferencikova - bez fotkykatarinaferencikova, 3. júna 2025

Nevedela som čo variť, tak som urobila toto z toho, čo bolo doma. A môžem povedať len sa po nej zaprášilo.

10
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

450 g
13 PL
2  strúčiky
3 ks
trocha
Plnka:
8  trojuholníkov (Karička)
130 g
2 ks (uvarené natvrdo)
1 ks




Postup

  1. 1

    Múku, soľ a pretlačený cesnak dáme do misy. Pridáme rozmrazený špenát, mleté čierne korenie, vegetu a tri žĺtky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme do misy so surovinami. Všetko spolu zmiešame.

  2. 2

    Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. A dáme upiecť na 180 stupňov 15 minút, záleží od rúry.

  3. 3

    Pripravíme si plnku. Uvarené vajcia pretlačíme do misy. Pridáme nastrúhanú cibuľu, tavený syr a nátierkové maslo. Všetko spolu rozmixujeme.

  4. 4

    Upečený špenátový korpus vyklopíme, stiahneme papier na pečenie. Natrieme plnkou a zrolujeme a dáme do chladničky stuhnúť.

Diskusia k receptu