Recepty, kde je cibuľa
Držková polievka
Na masti si osmažíme nakrájanú cibuľu do zlatohneda.
Pridáme mletú červenú papriku a minútku popražíme s cibuľou....
Burger z jahňacieho mäsa
Mleté mäso zmiešame s koreninami a osolíme. Cesnak a cibuľu nasekáme na veľmi jemno a vmiešame...
Sójová polievka so zemiakmi a párkom
Sója je mojím pravidelným spoločníkom. Kupujem ju priamo z mlyna, takže ju mám poruke doma vždy....
Kozľacina v rímskom hrnci
Pozor, mäso sa pripravuje aj 2 dni vopred. Samotná príprava je extrémne jednoduchá a nenáročná....
Dubákové rizoto
Radi chodíme na huby keď je čas. A keď sa podarí nazbierať, musí byť rizoto!...
Paradajková nátierka s pažítkou na hrianky alebo chlieb
Keď je dosť paradajok, príde vhod aj táto nátierka....
Šúľance z Kopaníc naslano
Tradičné šúľance zo zemiakov sa dajú jesť nielen nasladko, ale v tomto prípade sa varia na...
Šampiňónová sviečková omáčka
Na obed ku knedliam nemusí byť vždy mäso. Táto výborná hubová zeleninová omáčka je toho dôkazom....
Fazuľkový guláš (fotoreept)
V letnej sezóne býva fazuliek dostatok. Ale nie je s nimi problém ani v zime, mrazené sú k dispozícii vždy....
Kotlíkový hovädzí guláš
Obyčajný kotlíkový guláš, ktorý rád varím
keď je na to príležitosť....
Zemiakové džatky z Vysokých Tatier, tradičné jedlo našich starých mám
Džatky boli kedysi jedlom chudobných, pretože sa robia len zo zemiakov a z múky....
Chutná a rýchla zapekaná ryža
Chrumkavá ryža je kulinársky skvost , ktorý v jednom jedle spája textúry a chute....
Dovolenková paella s morskými plodmi
Existujú jedlá, ktoré netreba predstavovať, a paella s morskými plodmi alebo morská paella je jedným z nich, obľúbená španielska klasika....
Kura s ryžou na venezuelský spôsob
Vďaka dokonalej kombinácii ryže, kuracieho mäsa a rôznych čerstvých druhov zeleniny, ako je cibuľa, ...
Mangoldovo-zemiakové placičky s cibuľovou omáčkou
Mangold je skutočne všestranná zelenina. Dajú sa z neho urobiť aj tieto placičky, ktoré môžu...
Stredomorská ryža s treskou a so zeleninou
Klasický recept, ktorý spája chute mora so sviežosťou zeleniny....
Kuracie satay s arašidovou omáčkou
Kuracie mäso na špíze je obľúbeným jedlom v celej juhovýchodnej Ázii....
Krúpové fašírky s mangoldom
Možno je toto pre niekoho zvláštne jedlo, ale je veľmi dobré....
Jednuchá a ľahká ryža so zeleninou
Máte chuť na chutný recept? Ryža so zeleninou alebo „arroz viudo“ je veľmi jednoduché jedlo bez mäsa, morských plodov a rýb....
Zapekaný karfiol s mletým mäsom a ryžou
Navrstvite do pekáča okrem karfiolu aj mleté mäsko a ryžu a pripravíte výborné a super sýte jedlo...
Paprikáš zo sumca z Matúšovej zeme
Kuchyňa časti južného Slovenska, ktorej kedysi vládol Matúš Čák Trenčiansky je inšpirovaná aj tradičnou maďarskou kuchyňou....
Kuracie stehná s rozmarínovými knedľami
Všetko v jednom pekáči. A aj keď sa na prvý pohľad zdá, že toto jedlo je časovo náročné, nie je to úplne tak....
Tortellini v pikantnej paradajkovej omáčke
Tortellini nájdete na pultoch obchodov s rôznymi náplňami. K paradajkovej omáčke sa hodia tortelliny plnené prosciuttom...
Fettuccine bolognese
Na masle s olejom opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler.
Demikát. Takto sa jedinečná bryndzová polievka varí na Liptove
Demikát, to je svetový unikát. Tradičná slovenská bryndzová polievka z liptovského regiónu je naším národným pokladom....
Plnená paprika v paradajkovej omáčke
Jednoduché, teplé jedlo pre celú rodinu. Paprika plnená chutným mäsom v paradajkovej omáčke....
Hríbová polievka s mrveničkou
Mala som v mrazničke hríby, pripravila som našu obľúbenú mrveničkovú polievku podľa receptu z mojej mladosti,...
Polievka z pečených paradajok a paprík
Dajte si tú prácu a najskôr zeleninu upečte v rúre na plechu, až potom ju rozmixujte...
Tradičné tatarčane pirohy zo Zemplína
Na hornom Zemplíne sa pirohy pripravujú z tatarky, ako sa v tomto regióne hovorí pohánkovej múke....
Krémová kalerábovo-zemiaková polievka so slaninou
Zeleninové polievky máme radi, často ich varíme. Moja porcia bola tentoraz bez slaniny, iba...

Držková polievka
Na masti si osmažíme nakrájanú cibuľu do zlatohneda. Pridáme mletú červenú papriku a minútku popražíme s cibuľou....

Burger z jahňacieho mäsa
Mleté mäso zmiešame s koreninami a osolíme. Cesnak a cibuľu nasekáme na veľmi jemno a vmiešame...

Sójová polievka so zemiakmi a párkom
Sója je mojím pravidelným spoločníkom. Kupujem ju priamo z mlyna, takže ju mám poruke doma vždy....

Kozľacina v rímskom hrnci
Pozor, mäso sa pripravuje aj 2 dni vopred. Samotná príprava je extrémne jednoduchá a nenáročná....

Dubákové rizoto
Radi chodíme na huby keď je čas. A keď sa podarí nazbierať, musí byť rizoto!...

Paradajková nátierka s pažítkou na hrianky alebo chlieb
Keď je dosť paradajok, príde vhod aj táto nátierka....

Šúľance z Kopaníc naslano
Tradičné šúľance zo zemiakov sa dajú jesť nielen nasladko, ale v tomto prípade sa varia na...

Šampiňónová sviečková omáčka
Na obed ku knedliam nemusí byť vždy mäso. Táto výborná hubová zeleninová omáčka je toho dôkazom....

Fazuľkový guláš (fotoreept)
V letnej sezóne býva fazuliek dostatok. Ale nie je s nimi problém ani v zime, mrazené sú k dispozícii vždy....

Kotlíkový hovädzí guláš
Obyčajný kotlíkový guláš, ktorý rád varím keď je na to príležitosť....

Zemiakové džatky z Vysokých Tatier, tradičné jedlo našich starých mám
Džatky boli kedysi jedlom chudobných, pretože sa robia len zo zemiakov a z múky....

Chutná a rýchla zapekaná ryža
Chrumkavá ryža je kulinársky skvost , ktorý v jednom jedle spája textúry a chute....

Dovolenková paella s morskými plodmi
Existujú jedlá, ktoré netreba predstavovať, a paella s morskými plodmi alebo morská paella je jedným z nich, obľúbená španielska klasika....

Kura s ryžou na venezuelský spôsob
Vďaka dokonalej kombinácii ryže, kuracieho mäsa a rôznych čerstvých druhov zeleniny, ako je cibuľa, ...

Mangoldovo-zemiakové placičky s cibuľovou omáčkou
Mangold je skutočne všestranná zelenina. Dajú sa z neho urobiť aj tieto placičky, ktoré môžu...

Stredomorská ryža s treskou a so zeleninou
Klasický recept, ktorý spája chute mora so sviežosťou zeleniny....

Kuracie satay s arašidovou omáčkou
Kuracie mäso na špíze je obľúbeným jedlom v celej juhovýchodnej Ázii....

Krúpové fašírky s mangoldom
Možno je toto pre niekoho zvláštne jedlo, ale je veľmi dobré....

Jednuchá a ľahká ryža so zeleninou
Máte chuť na chutný recept? Ryža so zeleninou alebo „arroz viudo“ je veľmi jednoduché jedlo bez mäsa, morských plodov a rýb....

Zapekaný karfiol s mletým mäsom a ryžou
Navrstvite do pekáča okrem karfiolu aj mleté mäsko a ryžu a pripravíte výborné a super sýte jedlo...

Paprikáš zo sumca z Matúšovej zeme
Kuchyňa časti južného Slovenska, ktorej kedysi vládol Matúš Čák Trenčiansky je inšpirovaná aj tradičnou maďarskou kuchyňou....

Kuracie stehná s rozmarínovými knedľami
Všetko v jednom pekáči. A aj keď sa na prvý pohľad zdá, že toto jedlo je časovo náročné, nie je to úplne tak....

Tortellini v pikantnej paradajkovej omáčke
Tortellini nájdete na pultoch obchodov s rôznymi náplňami. K paradajkovej omáčke sa hodia tortelliny plnené prosciuttom...

Fettuccine bolognese
Na masle s olejom opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler.

Demikát. Takto sa jedinečná bryndzová polievka varí na Liptove
Demikát, to je svetový unikát. Tradičná slovenská bryndzová polievka z liptovského regiónu je naším národným pokladom....

Plnená paprika v paradajkovej omáčke
Jednoduché, teplé jedlo pre celú rodinu. Paprika plnená chutným mäsom v paradajkovej omáčke....

Hríbová polievka s mrveničkou
Mala som v mrazničke hríby, pripravila som našu obľúbenú mrveničkovú polievku podľa receptu z mojej mladosti,...

Polievka z pečených paradajok a paprík
Dajte si tú prácu a najskôr zeleninu upečte v rúre na plechu, až potom ju rozmixujte...

Tradičné tatarčane pirohy zo Zemplína
Na hornom Zemplíne sa pirohy pripravujú z tatarky, ako sa v tomto regióne hovorí pohánkovej múke....

Krémová kalerábovo-zemiaková polievka so slaninou
Zeleninové polievky máme radi, často ich varíme. Moja porcia bola tentoraz bez slaniny, iba...