Šošovicový prejt s pšenom fotorecept
Tento recept som vyskúšala prvýkrát pred niekoľkými rokmi. A keďže chutnal, tak ho raz za čas urobím. U nás ide všetko, čo je Zobraziť celý popisTento recept som vyskúšala prvýkrát pred niekoľkými rokmi. A keďže chutnal, tak ho raz za čas urobím. U nás ide všetko, čo je pečené, veľmi na odbyt :)
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Šošovicu a pšeno dáme do hrnca, jemne osolíme a zalejeme vodou. Varíme domäkka. Vody nedávame zbytočne veľa, len toľko, aby počas varenia všetka vsiakla. Ak sme dali vody málo, počas varenia dolejeme vriacou vodou.
-
2
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.
- 3
K uvarenej zmesi šošovice a pšena pridáme orestovanú cibuľu, prelisovaný cesnak, majorán, rascu, osolíme a okoreníme. Dobre premiešame.
- 4
Dáme do vymasteného pekáča. Pečieme na 180 °C 20-25 minút.
- 5
Podávame so zeleninou alebo s kyslými uhorkami.
Tiež šošovica:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 3
😂😂😂 Je to možné, pokiaľ ide o nãsledky, ale červená čočka je mäkkã rýchlejšie, neviem, čo by dámy, vzhľadom na disproporcie v mäkkosti surovín, vraveli. Či by to v konečnom dôsledku nebolo kontraproduktívne. 😀