Zapekaná šošovica so zeleninou
mesačník Varecha, 17. júna 2025 o 16:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
Lahodná vegetariánska zmes zapečená pod zemiakovým pyré je inšpirovaná anglickou klasikou shepherd ́s pie.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Šošovicu prepláchneme a uvaríme vo väčšom množstve vody do polomäkka. Potom ju scedíme. Ošúpané zemiaky nakrájame na malé kúsky a uvaríme ich v osolenej vode domäkka. Karfiol rozoberieme na malé ružičky. V hrnci ho zalejeme smotanou, osolíme a minútu povaríme.
- 2
Uvarené zemiaky scedíme a roztlačíme. Potom k nim scedíme smotanu z karfiolu. Vyšľaháme pyré a uchováme ho v teple.
- 3
Ošúpanú cibuľu, cesnak a mrkvu nakrájame nadrobno. Očistené stopky zeleru nakrájame na malé kúsky. Na veľkej panvici s kovovou rukoväťou zohrejeme olej a zeleninu na ňom restujeme domäkka.
- 4
Pridáme paradajkovú pastu, po chvíli vmiešame karfiol a šošovicu. Osolíme, okoreníme a zakryjeme vrstvou zemiakového pyré. Posypeme strúhaným parmezánom a zapečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 30 minút.
Tiež šošovica:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu