Pražená ryža
Pražená ryža

Pražená kantonská ryža

ryzasos - fotkaRyža SOS, 30. mája 2025. Komerčný recept.
Pražená kantonská ryža
Foto: ryzasos

Kantonská ryža je ryža na čínsky spôsob, ktorá kombinuje omeletu, zeleninu, ryžu a klobásu. Je to perfektný recept, ktorý spája viacero chutných elementov Zobraziť celý popisKantonská ryža je ryža na čínsky spôsob, ktorá kombinuje omeletu, zeleninu, ryžu a klobásu. Je to perfektný recept, ktorý spája viacero chutných elementov dokopy. Najlepšie chutí práve s ryžou SOS Long.

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
680 ml
6 ks
1 ks
2 ks
 hrsť
3 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Ryžu SOS Long uvarte podľa návodu na obale v osolenej vode. Po dovarení rozdeľte ryžu na dve časti - jednu odložte bokom a druhú rozotrite na plech, pokvapkajte olivovým olejom a pridajte trochu sójovej omáčky.

  2. 2

    Dajte piecť na 220 °C asi na 10 minút, kým nezačne hnednúť.

  3. 3

    Vo veľkej panvici rozohrejte trochu extra panenského olivového oleja a najprv na ňom opečte na drobno nakrájanú mrkvu. Po približne 7 minútach pridajte nakrájanú cibuľu a opekajte ešte 5 minút.

  4. 4

    Keď je zelenina hotová, pridajte nakrájané bravčové klobásy. Miešajte, po chvíli sa z nich uvoľní lahodný tuk.

  5. 5

    Potom pridajte hrášok a orestujte. Vo woku zhrňte ingrediencie na bok a do woku pridajte tri vajcia, ktoré neustále miešajte. Pridajte uvarenú a pečenú ryžu, dochuťte sójovou omáčkou, všetko spolu premiešajte a môžete podávať.

Diskusia k receptu