Dusené bravčové mäso
Dusené bravčové mäso

Balkánsky plameň fotorecept

dade26 - fotkadade26, 27. mája 2025
Balkánsky plameň (fotorecept)
Foto: dade26
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

500 g
100 g
100 g
1 ks
2 PL
asi 250 g sterilizované
4 strúčiky
2 PL
 (alebo chilli korenie)




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny.

    Balkánsky plameň (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na masti opečieme na kocky nakrájanú slaninu. Zabudol som odfotiť

  3. 3

    K opečenej slaninke pridáme na pásiky nakrájané, posolené a okorenené mäso. Za stáleho miešania mäso opekáme až pokiaľ nebude takmer mäkké.

    Balkánsky plameň (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď je mäso takmer mäkké, pridáme nakrájanú cibuľu, šampiňóny, pretlačený cesnak, chilli alebo feferónky, lečo bez šťavy a kečup.

    Balkánsky plameň (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Všetko spolu premiešame a podusíme asi 15 minút.

    Balkánsky plameň (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hotovo. Dobrú chuť. Podávame s ryžou.

    Balkánsky plameň (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

mirop
na Slovensku sa to vola casto zbojnicka pochutka a v Cechach katův šleh
evanaaa
Ja osobne by som mäso po opražení vybrala a vo výpeku opražila cibuľu, až potom pridala šampiňóny, tiež trochu posmažila a napokon ostatné suroviny a mäso.....