Moules Frites (slávky s hranolkami)

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, dnes 08:00
Moules Frites (slávky s hranolkami)
Foto: Shutterstock

Keďže čerstvé slávky sú dostať v dobrých obchodoch aj u nás, keď na ne niekde natrafíte, môžete si doma pripraviť túto špecialitu.

2
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
3 PL
400 ml
4 ks veľké
1 ks malá
2 strúčiky
500 g
1 zväzok




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme a nakrájame na rovnomerné hranolčeky. Pečieme v rúre pri 180 °C približne 20 minút.

  2. 2

    Medzitým nakrájame cibuľu, cesnak a polievkovú zeleninu na malé kúsky a petržlenovú vňať nahrubo nasekáme. Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej, pridáme zeleninu, krátko orestujeme a zalejeme trochou bieleho vína. Necháme krátko povariť.

  3. 3

    Do hrnca pridáme mušle a zvyšok vína. Hrniec zakryjeme a varíme niekoľko minút, kým sa mušle neotvoria. Hotové mušle dochutíme čerstvo mletým korením.

  4. 4

    Hranolčeky vyberieme z rúry a osolíme. Mušle vyberieme z vývaru, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame spolu s hranolčekmi. Ako príloha sa hodí domáca majonéza.

Diskusia k receptu