Moules Frites (slávky s hranolkami)
mesačník Varecha, dnes 08:00

Foto: Shutterstock
Keďže čerstvé slávky sú dostať v dobrých obchodoch aj u nás, keď na ne niekde natrafíte, môžete si doma pripraviť túto špecialitu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na rovnomerné hranolčeky. Pečieme v rúre pri 180 °C približne 20 minút.
- 2
Medzitým nakrájame cibuľu, cesnak a polievkovú zeleninu na malé kúsky a petržlenovú vňať nahrubo nasekáme. Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej, pridáme zeleninu, krátko orestujeme a zalejeme trochou bieleho vína. Necháme krátko povariť.
- 3
Do hrnca pridáme mušle a zvyšok vína. Hrniec zakryjeme a varíme niekoľko minút, kým sa mušle neotvoria. Hotové mušle dochutíme čerstvo mletým korením.
- 4
Hranolčeky vyberieme z rúry a osolíme. Mušle vyberieme z vývaru, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame spolu s hranolčekmi. Ako príloha sa hodí domáca majonéza.
Tiež slávky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu