Pečené bataty plnené fazuľou
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 3. júna 2025
mesačník Varecha, 3. júna 2025

Foto: Kulinární studio MAFRA
Pečené sladké zemiaky sú dobré samy osebe. My sme k nim pridali fazuľu v paradajkovej omáčke. Vznikla tak výživná a chutná kombinácia.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
40 minút
na 220 °C
na 220 °C
Postup
-
1
Umyté bataty rozložíme na plech, pokvapkáme 1 PL oleja a osolíme. Vložíme do rúry vyhriatej na 220 °C a pečieme 40 minút domäkka.
- 2
Medzitým ošúpeme cibuľu a cesnak, nakrájame ich nadrobno a restujeme na zvyšnom oleji, kým zosklovatejú. Potom pridáme lúpané krájané paradajky a prepláchnutú sterilizovanú fazuľu. Osolíme, okoreníme a varíme do zhustnutia.
- 3
Pečené bataty rozkrojíme a naplníme fazuľovou zmesou. Pridáme kyslú smotanu, špenát s petržlenovou vňaťou a kolieska papričky.
Tiež plnené bataty:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu