Plnené bataty
Plnené bataty

Pečené bataty plnené fazuľou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 3. júna 2025
Pečené bataty plnené fazuľou
Foto: Kulinární studio MAFRA

Pečené sladké zemiaky sú dobré samy osebe. My sme k nim pridali fazuľu v paradajkovej omáčke. Vznikla tak výživná a chutná kombinácia.

4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
na 220 °C

Suroviny

4 ks
400 g sterilizovaná
400 g (lúpané, krájané)
3 PL
1 ks
4 strúčiky
4 PL
 hrsť
 hrsť




Postup

  1. 1

    Umyté bataty rozložíme na plech, pokvapkáme 1 PL oleja a osolíme. Vložíme do rúry vyhriatej na 220 °C a pečieme 40 minút domäkka.

  2. 2

    Medzitým ošúpeme cibuľu a cesnak, nakrájame ich nadrobno a restujeme na zvyšnom oleji, kým zosklovatejú. Potom pridáme lúpané krájané paradajky a prepláchnutú sterilizovanú fazuľu. Osolíme, okoreníme a varíme do zhustnutia.

  3. 3

    Pečené bataty rozkrojíme a naplníme fazuľovou zmesou. Pridáme kyslú smotanu, špenát s petržlenovou vňaťou a kolieska papričky.

Diskusia k receptu