Kuracie stehná na šalátovej podstielke
Jednoducho a rýchlo. Skvelý nedeľný obed, ktorý poteší všetkých milovníkov rýchleho varenia. Za málo peňazí polievka aj hlavné jedlo.
4-5
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
35-40 minút
na 190 °C
na 190 °C
Suroviny
4-5 ks |
|
podľa potreby (z polievky) |
|
1 ks |
|
3 strúčiky neošúpaný |
|
podľa chuti |
|
|
|
Príloha: | |
|
|
rozpustené |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Najprv v polievke so zeleninou varíme kuracie stehná na miernom plameni aspoň 30-35 minút. Potom stehná vyberieme do zapekacej misy, podlejeme trochou vývaru, okoreníme zmesou na kurča, osolíme. Dáme do rúry a pečieme z oboch strán do zlatista asi 35-40 minút na 190 stupňov. Polievame vývarom, posypeme nakrájanou cibuľou a pridáme cesnak. Podávame s uvarenými zemiakmi preliatymi rozpusteným maslom a šalátom alebo s ryžou či opekanými zemiakmi. A tak máme vývar a hlavné jedlo... Dobrú chuť.
Diskusia k receptu