Pečené kuracie stehná
Pečené kuracie stehná

Kuracie stehná na šalátovej podstielke

olinecka - fotkaolinecka, dnes 13:32
Kuracie stehná na šalátovej podstielke
Foto: olinecka

Jednoducho a rýchlo. Skvelý nedeľný obed, ktorý poteší všetkých milovníkov rýchleho varenia. Za málo peňazí polievka aj hlavné jedlo.

4-5
porcie
20 minút
príprava
35-40 minút
na 190 °C

Suroviny

4-5 ks
podľa potreby (z polievky)
1 ks
3 strúčiky neošúpaný
podľa chuti
Príloha:
 rozpustené




Postup

  1. 1

    Najprv v polievke so zeleninou varíme kuracie stehná na miernom plameni aspoň 30-35 minút. Potom stehná vyberieme do zapekacej misy, podlejeme trochou vývaru, okoreníme zmesou na kurča, osolíme. Dáme do rúry a pečieme z oboch strán do zlatista asi 35-40 minút na 190 stupňov. Polievame vývarom, posypeme nakrájanou cibuľou a pridáme cesnak. Podávame s uvarenými zemiakmi preliatymi rozpusteným maslom a šalátom alebo s ryžou či opekanými zemiakmi. A tak máme vývar a hlavné jedlo... Dobrú chuť.

    Kuracie stehná na šalátovej podstielke - obrázok 1

Diskusia k receptu