Veľkonočný zajačik bez lepku
Viete, prečo je zajac symbolom Veľkej noci? Veľkonočné sviatky sú sviatkami ukončenia zimy a oslavy nového života. Zajac je symbolom plodnosti, ktorá sa spája v prírode s jarou, kedy všetko ožíva a množí sa....
Ružový ryžový nákyp s datľami a čerešňami
Objednávka vnučiek našich susedov, ktorí o takej ryži nemajú ani „šajn“. Nemal som sušené slivky, tak som si pomohol sušenými datľami bez kôstok....
Rýchly špenátový prívarok
Keď vám chlap už tri dni omieľa, že na Zelený štvrtok má byť špenát a vy máte na home office toľko práce, že nestíhate nič, tak tu je recept....
Vajcová polievka na kyslo
Je tu 5 vajcových polievok. Táto je iná, takto som ju poznala od mojej mamy....
Najjednoduchší kôprový prívarok so zemiakmi
Veľkonočné sviatky, pôst a drahý, že by niečo rád bez mäsa. Kôpor milujem ale zápražku sa mi nechcelo robiť. Tak reku, že úplne na chrapúňa si to zjednoduším a výsledok bol fakt že vynikajúci....
Ovsené palacinky s jablkami
Do misky dáme 150 g ovsených vločiek, 2 vajíčka a 1 pohár mlieka.
Veľkonočná paska
Určite nesmie chýbať na veľkonočné sviatky, takéto piekli naše staré mamy. Nenáročná príprava aj pre...
Voňavá nátierka z čerstvých húb
Ak mi tu niečo chýba, tak to sú „výpady“ z mojich rodných Košíc, do ich...
Chilli con carne na britský spôsob
Toto jedlo mám veľmi rád, preto Vám ponúkam osvedčený recept, ktorý ma ešte nesklamal....
Jablkovo-smotanová torta Apfelmus
Tentokrát som pripravila jemnú a lahodnú tortičku s jablkovo-smotanovou plnkou. Torta je šťavnatá a úplne sa rozplýva na jazyku....
Mille-Feuille Nabe
Výraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v japonskej kuchyni prekladá ako hot pot, čiže horúci hrniec. V tomto recepte tvorí tisíc listov čínska kapusta prekladaná bravčovým bôčikom....
Východniarsky čistý koláč - paska
Koláč sa pečie na východe v okolí Humenného. Najvychýrenejšie pekárky boli z Kamenice n/Cirochou. Postupne...
Vajíčkový šalát po našom
Variant všeobecne známej lahôdky, tentoraz doplnenej aj mojimi obľúbenými stonkami zeleru. Vo všetkých slovenských regiónoch,...
Turecké pražené vajíčko
Toto je ideálny nápad na rýchle raňajky. Vyžaduje si málo ingrediencií a času....
Tekvicové rizoto s gorgonzolou
Viem, že tekvicové rizoto už dnes nie je žiadnou novinkou a internet je ho plný, ...
Taliansky krupicový koláčik
Tento recept som našla v talianskej knihe, vyskúšala som a bol naozaj výborný.
Fazuľovo-kapustová polievka šútolica
Túto polievku nám zvykol variť môj otec, je to lahodná rýchla polievka, ktorá sa hodí...
Pečené vrstvené zemiaky
Jednoduchý recept na vynikajúcu prílohu k bársčomu, či na lahodnú pochúťku i bez ničoho....
Pečené šišky
Z vlažného mlieka, rozmrveného droždia, lyžičku cukru urobím kvások. Do misky odvážim múku, ...
Plnené cuketové lodičky na taliansky spôsob
Tento recept som našla na jednej talianskej stránke, vyskúšala som a je to mňamka, tak...
Gemerské guľky trochu inak
Tieto gemerské guľky sú ľahko stráviteľné a chuťovo výrazne a to preto, lebo si mäsové výrobky...
Opekané bravčové koleno na ohni v prírode
Tradičná pochutina netradičným spôsobom. Pre celu rodinu, aj porcia aj zábava aj aktivita.
Knedle plnené pečeným bravčovým plieckom
Umyté a osušené bravčové pliecko vložíme do pekáča. Posypeme soľou, korením, tymianom, nakrájanou cibuľou...
Domáce kysnuté uzlíky so sezamom
Dnes výborné domáce uzlíky so sezamom. Určite je tu veľa receptov na také pečivo, ale...
Zemiakovo-kapustová placka plnená údenou klobásou
Jednoduchá, veľmi chutná zemiakovo-kapustová placka, ktorú som naplnila kolieskami údenej klobásy opečenej na cibuli.
Pečený králik s tekvicovým prívarkom
Králika umyjeme, osušíme a rozporciujeme. Slaninu nakrájame na kocky. Očistenú cibuľu rozštvrtíme a cesnak...
Najlepšie jednoduché lievance
Tento recept na lievance je naozaj jednoduchý. Lievance sú jemné, vláčne a nadýchané!
Oškvarkové kolieska
Z droždia, cukru, trochy mlieka a múky pripravíme kvások. Medzitým polovičku oškvarkov zomelieme a druhú...