Grilážové kocky Jožky Zaukolcovej
Jozefína Zaukolcová
cukrárka, 19. decembra 2025
cukrárka, 19. decembra 2025

Foto: STVR
Obľúbené grilážky v podaní skúsenej cukrárky a porotkyne šou Pečie celé Slovensko.
30
porcií
porcií
60 (+ tuhnutie) minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Grilážová hmota: Cukor rozpustíme na svetlý karamel, pridáme maslo.
- 2
Smotanu a vajce rozšľaháme, pridáme do karamelu s maslom. Nakoniec primiešame mleté vlašské orechy, odstavíme.
- 3
Hneď plníme tortové oblátky. Zaťažíme do druhého dňa. Potom nakrájame na kocky.
- 4
Tortové oblátky treba rýchlo naplniť, aby sa spolu dobre zlepili. Ak pripravíme karamel príliš bledej farby, môže nastať spätná kryštalizácia a kocky sa budú rozpadávať. Ak bude karamel tmavý, kocky budú mať horkú chuť.
Tiež grilážky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu