Grilážky
Grilážky

Grilážové kocky Jožky Zaukolcovej

Jozefína Zaukolcová
cukrárka, 19. decembra 2025
Grilážové kocky Jožky Zaukolcovej
Foto: STVR

Obľúbené grilážky v podaní skúsenej cukrárky a porotkyne šou Pečie celé Slovensko.

30
porcií
60 (+ tuhnutie) minút
príprava

Suroviny

Grilážová hmota:
220 g
190 g
100 g (33 %)
190 g mleté
1 ks
150 g (8 ks)



Postup

  1. 1

    Grilážová hmota: Cukor rozpustíme na svetlý karamel, pridáme maslo.

  2. 2

    Smotanu a vajce rozšľaháme, pridáme do karamelu s maslom. Nakoniec primiešame mleté vlašské orechy, odstavíme.

  3. 3

    Hneď plníme tortové oblátky. Zaťažíme do druhého dňa. Potom nakrájame na kocky.

  4. 4

    Tortové oblátky treba rýchlo naplniť, aby sa spolu dobre zlepili. Ak pripravíme karamel príliš bledej farby, môže nastať spätná kryštalizácia a kocky sa budú rozpadávať. Ak bude karamel tmavý, kocky budú mať horkú chuť.

Diskusia k receptu

lienka23
Výborne sa mi podarili, jednoduchý a chutný recept. Hľadala som tento recept dlho, so šľahačkou nám chutí lepšie ako so salkom. Ďakujem.