Quesadilla s manchego syrom
George Kostka
šéfkuchár reštaurácie Meridiana v Bojniciach, 11. januára 2022
šéfkuchár reštaurácie Meridiana v Bojniciach, 11. januára 2022

Foto: Pravda - Ivan Majerský
Quesadilla je typický mexický pokrm založený na kukuričnej placke tortille. V pôvodnej podobe sa pripravuje len so syrom, pridávajú sa k nemu však aj rôzne prísady. Dôležité je, aby bola tortilla preložená, nie zrolovaná.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
Suroviny
4 ks |
|
300–400 g (alebo čedar) |
|
(z konzervy) |
|
(z konzervy) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Na panvici opečieme tortillu z oboch strán, kým sa nevytvoria vzduchové vankúšiky. Potom ju posypeme syrom, pridáme všetky ingrediencie nakrájané na kúsky. Naplnenú tortillu, preložíme na polovicu a nakrájame na trojuholníky.
- 2
Môžeme podávať s rôznymi dipmi ako guacamole, majonézové dipy a podobne.
Tiež plnené tortilly:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu