Plnené tortilly
Plnené tortilly

Quesadilla s manchego syrom

George Kostka
šéfkuchár reštaurácie Meridiana v Bojniciach, 11. januára 2022
Quesadilla s manchego syrom
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Quesadilla je typický mexický pokrm založený na kukuričnej placke tortille. V pôvodnej podobe sa pripravuje len so syrom, pridávajú sa k nemu však aj rôzne prísady. Dôležité je, aby bola tortilla preložená, nie zrolovaná.

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

4 ks
300–400 g (alebo čedar)
 (z konzervy)
 (z konzervy)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na panvici opečieme tortillu z oboch strán, kým sa nevytvoria vzduchové vankúšiky. Potom ju posypeme syrom, pridáme všetky ingrediencie nakrájané na kúsky. Naplnenú tortillu, preložíme na polovicu a nakrájame na trojuholníky.

  2. 2

    Môžeme podávať s rôznymi dipmi ako guacamole, majonézové dipy a podobne.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha