Quesadilla s manchego syrom
šéfkuchár reštaurácie Meridiana v Bojniciach, 11. januára 2022
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Quesadilla je typický mexický pokrm založený na kukuričnej placke tortille. V pôvodnej podobe sa pripravuje len so syrom, pridávajú sa k nemu však aj rôzne Zobraziť celý popisQuesadilla je typický mexický pokrm založený na kukuričnej placke tortille. V pôvodnej podobe sa pripravuje len so syrom, pridávajú sa k nemu však aj rôzne prísady. Dôležité je, aby bola tortilla preložená, nie zrolovaná.
porcie
príprava
Postup
-
1
Na panvici opečieme tortillu z oboch strán, kým sa nevytvoria vzduchové vankúšiky. Potom ju posypeme syrom, pridáme všetky ingrediencie nakrájané na kúsky. Naplnenú tortillu, preložíme na polovicu a nakrájame na trojuholníky.
- 2
Môžeme podávať s rôznymi dipmi ako guacamole, majonézové dipy a podobne.
Tiež plnené tortilly:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu