Punčový koláčik
Foto: navardaco
príprava
na 200 °C
Suroviny
Svetlý korpus (2x): | |
5 ks |
|
5 PL |
|
4 PL |
|
1/2 bal. |
|
Ružový korpus (1x): | |
6 ks |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
1 bal. |
|
|
|
Sirup: | |
300 ml |
|
300 g |
|
50 ml |
|
125 ml červený (malina, jahoda) |
|
|
|
|
|
Okrem toho: | |
(na potretie korpusov) |
|
(navrch) |
|
Postup
-
1
Ako prvé si pripravíme 2 svetlé korpusy. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme múku a polovicu prášku do pečiva. V inej miske vyšľaháme bielky, ktoré jemne zmiešame s cestom. Cesto dáme na plech a pečieme na 200 stupňoch 10 minút. Podobne pripravíme aj ružové cesto. Rozdiel je v tom, že pridávame aj pár kvapiek červeného farbiva. Pečieme 15 minút na 200 stupňoch.
- 2
Sirup pripravíme jednoducho. Cukor rozpustíme vo vode a mierne zahrejeme (nemá vrieť). Po vychladnutí pridáme červený sirup, punčovú arómu a rum.
- 3
Upečené korpusy rozložíme a začíname spodným – svetlým, na ktorý nanesieme džem. Pokračujeme ružovým korpusom, ktoré priložíme na vrstvu džemu, popicháme vidličkou a zalejeme sirupom. Posledný je druhý svetlý korpus, ktorý zo spodu natrieme džemom. Takto pripravený koláč zaťažíme aspoň na 3 hodiny. Potom môžeme aplikovať ružovú polevu.
Tiež punčový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu