Punčový zákusok
Punčový zákusok

Punčový koláčik

navardaco - fotkanavardaco, 17. januára 2022
Punčový koláčik
Foto: navardaco
180 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

Svetlý korpus (2x):
5 ks
5 PL
4 PL
1/2 bal.
Ružový korpus (1x):
6 ks
6 PL
6 PL
1 bal.
Sirup:
300 ml
300 g
50 ml
125 ml červený (malina, jahoda)
Okrem toho:
 (na potretie korpusov)
 (navrch)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako prvé si pripravíme 2 svetlé korpusy. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme múku a polovicu prášku do pečiva. V inej miske vyšľaháme bielky, ktoré jemne zmiešame s cestom. Cesto dáme na plech a pečieme na 200 stupňoch 10 minút. Podobne pripravíme aj ružové cesto. Rozdiel je v tom, že pridávame aj pár kvapiek červeného farbiva. Pečieme 15 minút na 200 stupňoch.

  2. 2

    Sirup pripravíme jednoducho. Cukor rozpustíme vo vode a mierne zahrejeme (nemá vrieť). Po vychladnutí pridáme červený sirup, punčovú arómu a rum.

  3. 3

    Upečené korpusy rozložíme a začíname spodným – svetlým, na ktorý nanesieme džem. Pokračujeme ružovým korpusom, ktoré priložíme na vrstvu džemu, popicháme vidličkou a zalejeme sirupom. Posledný je druhý svetlý korpus, ktorý zo spodu natrieme džemom. Takto pripravený koláč zaťažíme aspoň na 3 hodiny. Potom môžeme aplikovať ružovú polevu.

Recept je zaradený do kategórií:
Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha