Parížske rožky
Parížske rožky

Parížske rožky

navardaco - fotkanavardaco, 17. januára 2022
Parížske rožky
Foto: navardaco
120 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

200 g mleté
300 g
2 ks
štipka
Krém:
200 ml
100 g (52 %)
Poleva:
200 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mleté orechy, práškový cukor a soľ zmiešame dokopy, po zmiešaní pridáme vajíčko a vymiešame hmotu, ktorú necháme odpočinúť 15 minút. Cez cukrárenskú špičku nanesieme na plech rožteky, ktoré pečieme 15 -20 minút pri 160 stupňoch.

  2. 2

    Parížsky krém si pripravíme deň dopredu. Smotanu zohrejeme a pridáme nalámanú čokoládu, necháme postáť a premiešame. Čokoládovú smotanu odložíme do chladničky. Na druhý deň vyšľaháme a čokoládovú šľahačku nanesieme ozdobnou špičkou na upečené a vychladnuté rožky.

    Parížske rožky - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec rožteky zvrchu namáčame do čokoládovej polevy (čokoláda roztopená s kokosovým olejom).

Diskusia k receptu