120 minút
príprava
príprava
20 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
200 g mleté |
|
300 g |
|
2 ks |
|
štipka |
|
Krém: | |
200 ml |
|
100 g (52 %) |
|
Poleva: | |
200 g |
|
50 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Mleté orechy, práškový cukor a soľ zmiešame dokopy, po zmiešaní pridáme vajíčko a vymiešame hmotu, ktorú necháme odpočinúť 15 minút. Cez cukrárenskú špičku nanesieme na plech rožteky, ktoré pečieme 15 -20 minút pri 160 stupňoch.
- 2
Parížsky krém si pripravíme deň dopredu. Smotanu zohrejeme a pridáme nalámanú čokoládu, necháme postáť a premiešame. Čokoládovú smotanu odložíme do chladničky. Na druhý deň vyšľaháme a čokoládovú šľahačku nanesieme ozdobnou špičkou na upečené a vychladnuté rožky.
- 3
Nakoniec rožteky zvrchu namáčame do čokoládovej polevy (čokoláda roztopená s kokosovým olejom).
Tiež parížske rožky:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu