Linecké koláčiky z pudingového prášku
Foto: horalkalesna
Recept som si upravila trocha podľa seba. Pridala som do cesta sušenú citrónovú kôru, ktorá dodala koláčikom výbornú chuť.
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Cesto pripravíme klasickým spôsobom. Všetky suroviny zmiešame a vytvarujeme guľku. Guľku prerežeme napoly a do jednej polovice pridáme červené farbivo (ja som použila potravinársku farbu s prírodným farbivom. Z polovičiek cesta vytvarujeme guľky, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky na 1 hodinu.
- 2
Po stuhnutí vyberieme z chladničky, rozvaľkáme a vykrajujeme tvary.
- 3
Ukladáme na papier na pečenie alebo silikónovú podložku a pečieme pri 175 °C asi 8 minút.
- 4
Koláčiky naplníme džemom a zlepujeme. Keď sú koláčiky vychladnuté uložím ich do dózy (plechovej alebo plastovej) spolu s krajcom chleba. Takto koláčiky vydržia dlho mäkké.
Tiež linecké pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
To ma nenapadlo 😊Budem vedieť nabudúce 😊 ďakujem