Čínske rezance
Čínske rezance

Čínske rezance s kuracím mäsom

kristina12321 - fotkakristina12321, 12. januára 2022

Veľmi jednoduchý a chutný recept ako z ázijského bistra :)

20 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 bal. (alebo špagety)
2 ks
1 ks malá
1/2 ks
1  zväzok
200 g (shimeji, šampiňóny)
3 ks
3 strúčiky
1 cm
3 PL
2 PL
cca 150 ml
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na kúsky, dáme do misky. Pridáme lyžicu škrobu, jeden žĺtok a 1 PL sójovej omáčky. Zvyšný bielok a dve vajíčka dáme do inej misky.

  2. 2

    Na tenké prúžky nakrájame kapustu, cibuľku a mrkvu, cesnak a zázvor na drobno. Huby používam shimeji a šampiňóny. Ak sú šampiňóny veľké, nakrájame ich na štvrtiny.

  3. 3

    Do vriacej vody dáme variť rezance na 15 minút. Ja používam tieto, môžete ich nahradiť aj špagetami.

    Čínske rezance s kuracím mäsom  - obrázok 3
  4. 4

    Do rozpáleného woku dáme trochu oleja a opečieme mäso. Keď je opečené, vyberieme ho von. Do woku dáme huby a restujeme do hneda. Opäť vyberieme a pridáme do woku olej. Vlejeme vajíčka s bielkom a urobíme omeletu, ktorú miešaním potrháme na kúsky. Pridáme trošku sójovej omáčky a uvarené nepremyté rezance. K rezancom pridáme mrkvu, kapustu a cibuľku. Opekáme spolu zhruba 5 minút.

  5. 5

    K rezancom so zeleninou pridáme huby a mäso, pridáme 1 polievkovú lyžicu sójovej, aj ustricovej omáčky.

  6. 6

    V menšom hrnčeku si uvaríme omáčku na poliatie rezancov. Cca 1 dl sójovej omáčky, 1 a pol PL ustricovej omáčky zriedime vodou (podľa toho, aké slané obľubujete) a povaríme 5 minút. V troške vody rozmiešame 1 PL škrobu a pridáme do omáčky pomaly podľa zhustnutia. Necháme krátko povariť, prípadne dochutíme podľa chuti.

  7. 7

    Rezance naložíme na tanier, polejeme omáčkou a posypeme sezamom, prípadne sušenou cibuľou. DOBRÚ CHUŤ!

Diskusia k receptu

evanaaa
Robievam....výhoda je v tom, že je to variabilný recept, do marinády sa môžu dať rôzne suroviny a dochucovadlá.....len sa mi nezdá variť tie rezance 15 minút....? Nerozvaria sa?
1x zahra
evanaaa
@zahra , ďakujem, nevedela som, nepoznám, aj väčšinou používam ryžové rezance a tie vôbec nevarím, len zalejem na krátky čas vriacou vodou.....
1x zahra
mares
Tieto rezance používam aj ja. 15 minút a sú hotové.Al dente. Len u nás v Prešove ich momentálne nemôžem zohnať ani v Lidli ,Kauflande.
kimlo
Tieto používam ja. A tiež ich netreba variť, len odstať v horúcej vode. Treba si počkať na ázijský týždeň a nakúpiť si do zásoby 😉


kristina12321
@afataga (13.1.2022 09:28)

Nepomýlila :) deci sojovej ide do omáčky, a ten zvyšok je cca na podlievanie ako som pisala v recepte.. Aj do tej mäsovej zmesj :)
mijaita
A 3 PL skrobu?? Tak to me podrzte. A ze cinska i jina asijska jidla varim roky, i ve vetsim mnozství, ale timhle mnzstvím bych naskrobila 10 cejch.
evanaaa
Ázijské potraviny - pochutiny majú aj tento týždeň v jednom OR, niečo som si kúpila.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha