Pražskou šunkou plnené kačacie prsia na tokajskom víne fotorecept
Foto: izabella929
Nedeľný obed z kačacích pŕs, ktoré som plnila pražskou šunkou a dusila na tokajskom víne.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
2 PL (s ošvarkami) |
|
1 ks |
|
50 g |
|
100 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
200 ml |
|
Postup
-
1
Kačacie prsia som umyla, osušila. Pripravila som pražskú šunku tak, že som na seba uložila 7 plátkov šunky a zrolovala som ju na tesno.
-
2
Do kačacích pŕs som nožom pripravila otvor pre plnku.
-
3
Zrolovanú šunku som vtlačila do otvoru a otvor som uzavrela špáradlami.
-
4
Kačaciu masť so škvarkami som nechala rozohriať, pridala som nakrájanú cibuľu a neopiekla som ju, ale na toto všetko som položila kačacie prsia a spolu som opekala zo všetkých strán a pritom sa opiekla aj cibuľa a ochutila kačacie prsia.
-
5
Prsia som opiekla z oboch strán. Podliala som vínom a nechala odpariť alkohol.
-
6
Potom som mäso osolila, okorenila, posypala rascou, kurkumou, mletou červenou paprikou a podliala vývarom z kačacích drobkov.
-
7
Dusila som pod pokrievkou do mäkka.
-
8
Potom som prsia odokryla a nechala opiecť.
-
9
Prsia som vybrala na dosku, odstránila som špáradlá a mäso nakrájala na plátky.
-
10
Podávala som s dusenou červenou kapustou a domácimi zemiakovými knedlíkmi. Prajem vám dobrú chuť.
Ďakujem pekne za komentár..
Ďakujem pekne za komentár...
Rada pripravujem mäso na víne, to mám ešte z čias keď som mala veľký vinohrad a vína habadej..biele, červené, ružové..takýmto kvalitným Tokajom ma zásobuje môj syn..kačacie prsia boli vynikajúce na tomto víne..Pravé tokajské vínko veru nemá chybu..
ďakujem pekne za komentár Ferko...