Cozido - špecialita z Azorských ostrovov
Toto jedlo sa na Azoroch tradične pripravuje v hrncoch v zemi pomocou geotermálneho tepla. Dá sa,...
Grilované sardinky z Madeiry
Sardinky sú národnou rybou Madeiry a najčastejšie sa tam podávajú grilované. Keďže ich dostať aj u...
Škoricové churros bez lepku s čokoládovou omáčkou
V období fašiangov sa nám žiada upiecť si mäkkučké voňavé šišky. Slovenské šišky a fánky asi všetci poznáme. Čo tak ale pozrieť sa na to, ako si túto maškrtu pripravujú v iných krajinách?...
Arroz de marisco
Jedlá s plodmi mora sú v európskych končinách príznačné najmä pre oblasť Portugalska a Španielska....
Bolo do caco - madeirský kváskový chlieb
Lahodný kváskový chlebík s pečenými batatmi, typický pre madeirskú a portugalsú kuchyňu....
Gazpacho - studená paradajková polievka
Chladivá a osviežujúca polievka pochádzajúca z Pyrenejského poloostrova. Portugalci a Španieli ju milujú, možno si...
Kura na šošovici s mrkvou v pomalom hrnci
Recept na toto jedlo doniesla známa z dovolenky v Portugalsku. Moc som tomu nedôveroval - škorica...
Sopa de Cação - národné jedlo Portugalska
Polievka pochádza z historického územia Alentejo, kde bol život tvrdý a chudobný najmä počas diktátorského obdobia...