Národné kuchyne

Podrobnejšie členenie

Africká kuchyňa 43 receptov
Anglická kuchyňa 656 receptov
Arabská kuchyňa 250 receptov
Ázijská kuchyňa 544 receptov
Balkánska kuchyňa 463 receptov
Česká kuchyňa 1995 receptov
Čínska kuchyňa 254 receptov
Flámska kuchyňa 13 receptov
Grécka kuchyňa 246 receptov
Indická kuchyňa 333 receptov
Írska kuchyňa 12 receptov
Japonská kuchyňa 135 receptov
Maďarská kuchyňa 1229 receptov
Mexická kuchyňa 324 receptov
Nemecká kuchyňa 228 receptov
Poľská kuchyňa 154 receptov
Rakúska kuchyňa 275 receptov
Ruská kuchyňa 181 receptov
Slovenská kuchyňa 23245 receptov
Talianska kuchyňa 1970 receptov
Thajská kuchyňa 141 receptov
Turecká kuchyňa 434 receptov


Národné kuchyne

prazdny

Dezert z tapioky, bielej čokolády a kešu orieškov

Dezerty

Do rajnice nalejeme mlieko, pridáme cukor a tapiokové perly. Za stáleho miešania varíme asi 20 minút....

prazdny

Rumpsteak s tapiokovými zemiakmi

Hovädzie mäso

Z vody, octu, cukru, zo soli, z nového korenia, celého korenia a bobkového...

prazdny

Krúpková polievka s pikantným hovädzím rebrom

Hovädzie mäso

Rebrá umyjeme, do hrnca k nim pridáme studenú vodu, celé čierne korenie, horčičné semienka, koriandrové...

prazdny

Paradajkovo-avokádový šalát so sezamom a s lososom

Hlavné jedlá

Semienka sa stali doslova hitom moderného kulinárstva a výživy. Ja však pri nich spolu s ďalšími nadšencami –...

prazdny

Pečený zubáč so zemiakmi „hasselback“ zo Švédska

Hlavné jedlá

Rúru predhrejeme na 220 °C. Zemiaky priečne narežeme na plátky, ale neprerežeme ich úplne, aby...

prazdny

Kuracie cordon bleu s omáčkou demiglace z Francúzska

Kuracie mäso

Prípravu omáčky demiglace začneme tým, že pripravíme teľacie kĺbové kosti a dáme ich zapiecť na pekáči do...

prazdny

Kuracia paella s plodmi mora zo Španielska

Kuracie mäso

Svet na tanieri – takéto varenie nielen zasýti, ale vnesie do kuchyne kus dobrodružného a počas leta aj dovolenkového ducha. Inšpirácie z rôznych končín zemegule prinášajú nové exotické príchute do nášho jedálneho lístka....

prazdny

Zaúdený pstruh s mangovým čatní

Hlavné jedlá

Ľahké mäsko z vôd. A keďže sú vody rôzne – sladké, slané, stojaté, ...

prazdny

Tagliolini na paradajkovom ragú s bazalkou

Cestoviny

Na olivovom oleji urestujeme posekanú šalotku a cesnak. Pridáme pokrájané paradajky, bazalku a paradajkový pretlak. Dochutíme...

prazdny

Gratinovaný špenátový koláčik s baklažánovo-tymianovým pyré

Bezmäsité jedlá

Špenátová náplň: Umytý špenát oblanšírujeme na cesnaku a olivovom oleji a primiešame postrúhaný syr a vajce...

prazdny

Rumovo-levanduľový perníkový koláč

Koláče

Múku, žĺtky, mlieko, olej, cukor, perníkový prášok, škoricu, levanduľu a...

prazdny

Grilovaná prepelica s kuriatkovým rizotom

Hlavné jedlá

Umyté a očistené prepelice vykostíme. Mäso zrolujeme do potravinárskej fólie a zavákuujeme. Vo vodnom kúpeli...

prazdny

Čokoládová kocka

Dezerty

Uvaríme parížsky krém zo smotany, čokolády, cukru, masla a kakaa. Na druhý deň ho trochu...

prazdny

Kotleta s rozmarínovými haluškami a kalerábovým pyré

Bravčové mäso

Očistenú kotletu konfitujeme v bravčovej masti pri 75 °C asi 1, 5 hodiny.

prazdny

Pstruh s batatovými džatkami, so žihľavovými čipsami a s velouté z potočnice

Hlavné jedlá

Umytého a očisteného pstruha zavákuujeme a vložíme do sous vide zariadenia na 65 °C asi na 10...

prazdny

Bryndzovníky

Bezmäsité jedlá

Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, primiešame trošku cukru a necháme vykysnúť kvások.