Národné kuchyne

Podrobnejšie členenie

Africká kuchyňa 36 receptov
Anglická kuchyňa 602 receptov
Arabská kuchyňa 218 receptov
Ázijská kuchyňa 373 receptov
Balkánska kuchyňa 417 receptov
Česká kuchyňa 1618 receptov
Čínska kuchyňa 212 receptov
Flámska kuchyňa 11 receptov
Grécka kuchyňa 202 receptov
Indická kuchyňa 282 receptov
Írska kuchyňa 3 recepty
Japonská kuchyňa 106 receptov
Maďarská kuchyňa 1048 receptov
Mexická kuchyňa 273 receptov
Nemecká kuchyňa 203 receptov
Poľská kuchyňa 122 receptov
Rakúska kuchyňa 239 receptov
Ruská kuchyňa 143 receptov
Slovenská kuchyňa 18781 receptov
Talianska kuchyňa 1675 receptov
Thajská kuchyňa 94 receptov
Turecká kuchyňa 345 receptov


Národné kuchyne

Dezert z tapioky, bielej čokolády a kešu orieškov

Dezerty

Do rajnice nalejeme mlieko, pridáme cukor a tapiokové perly. Za stáleho miešania varíme asi 20 minút....

Rumpsteak s tapiokovými zemiakmi

Hovädzie mäso

Z vody, octu, cukru, zo soli, z nového korenia, celého korenia a bobkového...

Krúpková polievka s pikantným hovädzím rebrom

Hovädzie mäso

Rebrá umyjeme, do hrnca k nim pridáme studenú vodu, celé čierne korenie, horčičné semienka, koriandrové...

Paradajkovo-avokádový šalát so sezamom a s lososom

Hlavné jedlá

Semienka sa stali doslova hitom moderného kulinárstva a výživy. Ja však pri nich spolu s ďalšími nadšencami –...

Pečený zubáč so zemiakmi „hasselback“ zo Švédska

Hlavné jedlá

Rúru predhrejeme na 220 °C. Zemiaky priečne narežeme na plátky, ale neprerežeme ich úplne, aby...

Kuracie cordon bleu s omáčkou demiglace z Francúzska

Kuracie mäso

Prípravu omáčky demiglace začneme tým, že pripravíme teľacie kĺbové kosti a dáme ich zapiecť na pekáči do...

Kuracia paella s plodmi mora zo Španielska

Kuracie mäso

Svet na tanieri – takéto varenie nielen zasýti, ale vnesie do kuchyne kus dobrodružného a počas leta aj dovolenkového ducha. Inšpirácie z rôznych končín zemegule prinášajú nové exotické príchute do nášho jedálneho lístka....

Zaúdený pstruh s mangovým čatní

Hlavné jedlá

Ľahké mäsko z vôd. A keďže sú vody rôzne – sladké, slané, stojaté, ...

Tagliolini na paradajkovom ragú s bazalkou

Cestoviny

Na olivovom oleji urestujeme posekanú šalotku a cesnak. Pridáme pokrájané paradajky, bazalku a paradajkový pretlak. Dochutíme...

Gratinovaný špenátový koláčik s baklažánovo-tymianovým pyré

Bezmäsité jedlá

Špenátová náplň: Umytý špenát oblanšírujeme na cesnaku a olivovom oleji a primiešame postrúhaný syr a vajce...

Rumovo-levanduľový perníkový koláč

Koláče

Múku, žĺtky, mlieko, olej, cukor, perníkový prášok, škoricu, levanduľu a...

Grilovaná prepelica s kuriatkovým rizotom

Hlavné jedlá

Umyté a očistené prepelice vykostíme. Mäso zrolujeme do potravinárskej fólie a zavákuujeme. Vo vodnom kúpeli...

Čokoládová kocka

Dezerty

Uvaríme parížsky krém zo smotany, čokolády, cukru, masla a kakaa. Na druhý deň ho trochu...

Kotleta s rozmarínovými haluškami a kalerábovým pyré

Bravčové mäso

Očistenú kotletu konfitujeme v bravčovej masti pri 75 °C asi 1, 5 hodiny.

Pstruh s batatovými džatkami, so žihľavovými čipsami a s velouté z potočnice

Hlavné jedlá

Umytého a očisteného pstruha zavákuujeme a vložíme do sous vide zariadenia na 65 °C asi na 10...

Bryndzovníky

Bezmäsité jedlá

Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, primiešame trošku cukru a necháme vykysnúť kvások.