
Mandarínkovo-zázvorová omáčka ku kačacím prsiam
Aromatická omáčka z mandarínkovej šťavy, karamelu a čerstvého zázvoru, ktorá dokonale doplní kačacie prsia alebo...

Zapečené rolky s lososom, mangoldom a ricottou
Rolky z lososa a mangoldu zabalené v lasagnových plátoch, zapečené s bielym vínom, krémovou ricottou...

Salámový šalát s kapiou a majonézou
Tento šalát robím vždy, keď mi ostane kúsok salámy a nechce sa mi variť nič teplé....

Hruškovo-citrusový džem s koňakom
Džem z hrušiek a pomarančov, jemne kyslastý, doplnený arómou koňaku. Skvelý na palacinky, ...

Vláčne jogurtové muffiny s čerešňami
Nadýchané, jemné muffiny pripravené z gréckeho jogurtu....

Krupica s pudingom
Z mlieka odlejem 3-4 dl do vyššej nádoby a vmiešam do neho krupicu aj puding. Nechám...

Kakaová roláda s čokoládovým krémom a ríbezľovým džemom
Kakaová roláda, plnená ríbezľovým džemom a čokoládovým krémom, ktorý vytvára efekt stromovej kôry.

Chutné ovsené štvorce s jablkom a škoricou
Tieto štvorce sú skutočne veľmi "jedlé" a v chladničke vydržia vláčne aj niekoľko dní....

Zemiakovo-tvarohový zapekanec so štipkou cesnaku
Tento zapekanec je ľahký, no sýty pokrm....

Perníkové rezy s gaštanovým pyré a cmarovým poťahom
Voňavý perníkový korpus je základom tejto dobroty.

Tekvicové ratatouille
Takto pripravenú tekvicu môžete podávať ako prílohu napríklad k dusenému hovädziemu mäsu.
Super jednoduchý hovädzí guláš so sušenými slivkami. Urobí sa v rúre skoro sám
Pomalé pečenie premení mäso na dokonale mäkké a šťavnaté sústo....

Placky z cvikly a kyslej kapusty
Možno sa niekomu bude zdať táto kombinácia zvláštna, ale u nás je to pravidelné jesenné a zimné jedlo....

Pšenová kaša s makom a banánom
Pšeno je u nás málo využívanou surovinou, hoci voľakedy sa používalo často....

Tvarohové guľky s marhuľovým prekvapením
Tieto guľky sú presne ten typ sladkého hlavného jedla, ktoré vyzerá jednoducho, ale chutí vynikajúco....

Bylinkové zemiaky s batatmi, syrom a tekvicovým olejom
K týmto zemiakom netreba nič viac....