Jarné rolky
George Kostka
šéfkuchár reštaurácie Meridiana v Bojniciach, 10. januára 2022
šéfkuchár reštaurácie Meridiana v Bojniciach, 10. januára 2022
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Kapiu, uhorky, kapustu, mrkvu, cuketu nakrájame na pásiky (julienne).
- 2
Do teplej vody namočíme ryžové vermicelli. Po 10 minútach ich vyberieme, namočíme do vriacej osolenej vody, vyberieme a schladíme. Vermicelli sú cestoviny podobné špagetám. V anglicky hovoriacich regiónoch sú zvyčajne tenšie ako špagety, zatiaľ čo v Taliansku sú hrubšie. Termín vermicelli sa tiež používa na označenie rôznych druhov tenkých rezancov z Ázie.
- 3
Do teplej vody namočíme ryžový papier, necháme ho tam, kým bude mäkký. Potom doň zarolujeme ryžové cestoviny a julienne pásiky zeleniny. Zeleninu ukladáme vrstvu po vrstve.
- 4
Dozdobíme opraženým sezamom, podávame s hoi sin omáčkou.
Tiež jarné rolky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu