Jarné rolky
Jarné rolky

Jarné rolky

George Kostka
šéfkuchár reštaurácie Meridiana v Bojniciach, 10. januára 2022
Jarné rolky
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

8 ks
300 g (cestoviny)
200 g
200 g
200 g
200 g
200 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kapiu, uhorky, kapustu, mrkvu, cuketu nakrájame na pásiky (julienne).

  2. 2

    Do teplej vody namočíme ryžové vermicelli. Po 10 minútach ich vyberieme, namočíme do vriacej osolenej vody, vyberieme a schladíme. Vermicelli sú cestoviny podobné špagetám. V anglicky hovoriacich regiónoch sú zvyčajne tenšie ako špagety, zatiaľ čo v Taliansku sú hrubšie. Termín vermicelli sa tiež používa na označenie rôznych druhov tenkých rezancov z Ázie.

  3. 3

    Do teplej vody namočíme ryžový papier, necháme ho tam, kým bude mäkký. Potom doň zarolujeme ryžové cestoviny a julienne pásiky zeleniny. Zeleninu ukladáme vrstvu po vrstve.

  4. 4

    Dozdobíme opraženým sezamom, podávame s hoi sin omáčkou.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha