Tom yum s tofu a so šampiňónmi
George Kostka
šéfkuchár reštaurácie Meridiana v Bojniciach, 14. januára 2022
šéfkuchár reštaurácie Meridiana v Bojniciach, 14. januára 2022
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Vo woku na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme nakrájaný zázvor a šampiňóny, orestujeme.
- 2
Pridáme ustricovú omáčku, tom yum pastu, citrónovú trávu, nakrájanú limetku a kokosové mlieko. Dochutíme soľou a korením a necháme povariť 5 minút. Nakoniec pridáme na kocky nakrájané tofu.
- 3
Podávame s udon rezancami, ktoré varíme 3 minúty vo vriacej vode. Jedlo dozdobíme pokrájanou jarnou cibuľkou, červenou paprikou, natvrdo uvareným vajcom, sezamovými semienkami a nasekanou koriandrovou vňaťou.
Tiež tofu:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu