Tom yum s tofu a so šampiňónmi

George Kostka
šéfkuchár reštaurácie Meridiana v Bojniciach, 14. januára 2022
Tom yum s tofu a so šampiňónmi
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

400 g
2 ks
2 strúčiky
50 g
2 ks
100 g
100 ml
100 g
800 ml
2 ks
2 ks
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vo woku na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme nakrájaný zázvor a šampiňóny, orestujeme.

  2. 2

    Pridáme ustricovú omáčku, tom yum pastu, citrónovú trávu, nakrájanú limetku a kokosové mlieko. Dochutíme soľou a korením a necháme povariť 5 minút. Nakoniec pridáme na kocky nakrájané tofu.

  3. 3

    Podávame s udon rezancami, ktoré varíme 3 minúty vo vriacej vode. Jedlo dozdobíme pokrájanou jarnou cibuľkou, červenou paprikou, natvrdo uvareným vajcom, sezamovými semienkami a nasekanou koriandrovou vňaťou.

Diskusia k receptu

2010
Hmm. toto nie je Tom Yum ako poznam z thajska, je to moja oblubena, ked ma kosove mlieko vola sa Tom Kha, ale nikdy som v thajsku nejedol inu Tom Yum ako s krevetami, ciru, ziadne slize a vajicka.