Foto: moni95
Domáce lúpačky, lepšie ako z obchodu.
6-8 ks
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
8-10 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Všetky suroviny okrem masla dáme do misky a vymiesime cesto, ktoré necháme kysnúť cca 15 minút.
- 2
Potom pridáme roztopené maslo, cesto znova premiesime a necháme kysnúť približne hodinu.
- 3
Vykysnuté cesto rozdelíme na 6 až 8 častí.
- 4
Každú časť rozvaľkáme do tvaru trojuholníka a znieme do tvaru lúpačky. Na plechu ich necháme ešte kysnúť.
- 5
Lúpačky pred pečením potrieme žĺtkom rozmiešaným s troškou mlieka a posypeme celým makom. Pečieme na 200 stupňov cca 8-10 minút (závisí od rúry).
Tiež sladké pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Asi sa stala chyba…