Palacinky plnené tvarohovou plnkou i marhuľovým džemom fotorecept
Výborné na obed i na večeru. Palacinkové cesto roky pripravujem podľa tohto osvedčeného receptu.
Suroviny
| Cesto: | |
| 3 ks |
|
| 500 ml |
|
| 250 g |
|
| štipka |
|
| Na pečenie palaciniek: | |
|
|
|
| Náplň: | |
| 250 g |
|
| 250 g (v črievku) |
|
| podľa chuti |
|
| 1 KL (nemusí byť) |
|
| podľa chuti |
|
| domáci |
|
| Na ozdobu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Vajíčka dôkladne vymiešam metličkou alebo vyšľahám ručným mixérom, pridám štipku soli, rozriedim mliekom a za stáleho prešľahávania po častiach pridávam preosiatu polohrubú múku.
- 2
Z hotového hladkého cesta upečiem na panvici poliatej 1/2 lyžice oleja tenké palacinky - moje určite nie sú priesvitné :) Pečiem z obidvoch strán.
- 3
Tvarohovú náplň pripravím zmiešaním hrudkovitého tvarohu a tvarohovej plnky s vanilkou, trochou škoricového cukru, šťavy z citróna. V prípade potreby dosladím práškovým cukrom.
- 4
Upečené teplé palacinky naplním tvarohovou plnkou, domácim marhuľovým džemom. Zložím ako šatky a vrch polejem čokoládovou polevou. Dobrú chuť prajem!
Tiež palacinky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Helena