Focaccia s kozím syrom
George Kostka
šéfkuchár reštaurácie Meridiana v Bojniciach, 14. januára 2022
šéfkuchár reštaurácie Meridiana v Bojniciach, 14. januára 2022

Foto: Pravda - Ivan Majerský
15 minút
na 250 °C
na 250 °C
Postup
-
1
Vo vlažnej vode vidličkou rozmiešame droždie a postupne pridávame múku, až vznikne kaša. Prisypeme zvyšok múky a vypracujeme cesto. Necháme kysnúť 1,5 hodiny.
- 2
Keď je cesto vykysnuté, dáme ho na pomúčenú dosku, roztiahneme do požadovaného tvaru a premiestnime na plech.
- 3
Cesto potrieme olivovým olejom, posypeme morskou soľou a pečieme vo vyhriatej rúre asi 15 minút na 250 stupňov. Upečené posypeme prísadami.
- 4
Focacciu podávame s opečeným kozím syrom, s baby špenátom a sušenými paradajkami. Pokvapkáme tekvicovým olejom a posypeme tekvicovými semienkami.
Tiež focaccia:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu