Focaccia s kozím syrom

George Kostka
šéfkuchár reštaurácie Meridiana v Bojniciach, 14. januára 2022
Focaccia s kozím syrom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
15 minút
na 250 °C

Suroviny

500 g
300 ml
1/2 kocky
400 g
100 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vo vlažnej vode vidličkou rozmiešame droždie a postupne pridávame múku, až vznikne kaša. Prisypeme zvyšok múky a vypracujeme cesto. Necháme kysnúť 1,5 hodiny.

  2. 2

    Keď je cesto vykysnuté, dáme ho na pomúčenú dosku, roztiahneme do požadovaného tvaru a premiestnime na plech.

  3. 3

    Cesto potrieme olivovým olejom, posypeme morskou soľou a pečieme vo vyhriatej rúre asi 15 minút na 250 stupňov. Upečené posypeme prísadami.

  4. 4

    Focacciu podávame s opečeným kozím syrom, s baby špenátom a sušenými paradajkami. Pokvapkáme tekvicovým olejom a posypeme tekvicovými semienkami.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha