Poľské šišky s tvarohovou plnkou bez lepku
Dnes pokračujeme v našej fašiangovej ceste za receptami iných národov a zastavíme sa u našich susedov v Poľsku....
Základná smotanová marináda na rôzne druhy mäsa
Je to kyslá marináda, hodí sa na údené aj neúdené mäsa, kyslé ryby atď....
Plnená paprika na poľský spôsob
Tento recept mi dal poľský kolega, keď sme pracovali ešte v Nemecku, vyzerá a aj...
Zemiaky s kalerábom a bravčovým mäsom na vidiecky spôsob
Tento recept je od @Haji, len som ho upravil, aby bol aj pre lenivého kuchára...
Luxusné fašírky
Predlohu na tento recept som mal recept - Loštické řízky od @Remcula. Týmto spomínam na jej...
Doma sušené mäso
Veľmi nám chutí sušené mäso. Tak sme si ho začali robiť doma. Ak by ste...
Racúchy
Je to recept môjho obľúbeného poľského kuchára. Sú to v podstate lievance ale minimálne v poľských...
Morčacie mäso v kôprovej omáčke
Inšpirácia z nejakých poľských stránok... Rýchle a chutné jedlo.
Hydina v kyslej kapuste na gazdovský spôsob
Ja sa tohto jedla neviem dojesť, tak mi veľmi chutí.
Prekladané zemiaky s kyslou kapustou a domácou klobáskou
Málo práce pri príprave a po upečení plný hrniec dobroty, ktorá sa veľmi rýchlo zje...
Granadír s bryndzou
Áno, dobre vidíte. Skúste a vychutnajte dobrotu v ústach. Ochutnali sme to v lete...
Pečená mladá kačica s broskyňovo-kuracou plnkou
Ide zima, tak niečo na zohriatie. Táto kačka s takouto plnkou je ako liek na...
Plnená paprika s kuracou fašírkou
Aby to bolo aj pre chlapov je to strihnuté oškvarkami. Nuž riadna maškrta. Kam sa...
Vajíčková nátierka do prírody
Je to nátierka na ťažké ráno po prebdenej noci. Napríklad po nočnej, alebo ak chcete...
Bravčová krkovička marinovaná v čiernom cesnaku
Kúpil som čierny cesnak, tak som si skúšal z neho urobiť niečo dobré.
Kačacia pečeň v masti
Potreboval som spotrebovať surovú bravčovú slaninu a kačacie pečienky, tak som urobil nátierku do pohárov...
Bezlepkový dokonalý krakovský sernik
Cesto: Ingrediencie zmiešame v miske a vypracujeme cesto. Necháme odležať cca 30 minút.
Klobásové mäso z pohára
Takéto mäso vraj bývalo v plechovkách. Tento recept som skúšal na viackrát, až sa to...
Oškvarky z pomalého hrnca
Mate radi oškvarky? Ja áno. Ak ste ich už niekedy robili, tak viete, že na začiatku prípravy musíte pri nich stáť a miešať a miešať. To nie je pre mňa. No v tomto hrnci sa to robí samo....
Retro mäso v skle
Je to mäso robené v pomalom hrnci a dá sa jesť na studeno, alebo použiť na rýchly obed či večeru....
Údené bravčové koleno s vínnou omáčkou
Vegetariáni nečítať. Pokiaľ máte radi mäso a víno, tak je to špeciál robený od srdca...
Krakovský ovocný koláč
Tento ovocný koláč som našla pri hľadaní receptu s drobným ovocím. Dovolím si tento recept zdieľať, lebo je naozaj úžasný....
Hrubozrnná paštéta
Mate radi paštétu? Ja áno. Toto mám recept od nemenovaného výrobcu.
Sterilizovaná bravčová nátierka
Všetky ingrediencie spolu pomelieme, pridáme vajcia a zmes dochutíme podľa chuti. Potom zmes vymixujeme ponorným...
Jablkový koláč s vanilkovým krémom
Chutný šťavnatý koláčik. Likvidujem staršie zásoby jabĺk a tak u mňa začína „jablková sezóna“.
Goralské moskole
Boli sme na stretnutí Goralov na Pieninách a pri objavení krčmy Pod lipami s cigánskou hudbou, ...
Žurek - národné jedlo Poľska
Najskromnejšia z poľských polievok, a zároveň aj pre cudzincov najexotickejšia. Zvyčajne sa jedáva na Veľkú...