Dusené hovädzie mäso
Dusené hovädzie mäso

Hovädzie plátky na horčici

olinecka - fotkaolinecka, 16. januára 2022
Hovädzie plátky na horčici
Foto: olinecka

Vymyslieť, čo dobré po sviatkoch uvariť je ťažké... A tak som zvolila hovädzie mäso a nenáročnú prípravu. Pre tých, ktorí majú radi mäso.

5-6
porcií
20 minút
príprava
50-60 minút
tepelná úprava

Suroviny

6-8 plátkov
1 ks
 (alebo vývar)
 (na zahustenie)
1-2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme, pokrájame na plátky, ktoré naklepeme z oboch strán. Každý plátok okoreníme mletým čiernym korením, osolíme, potrieme horčicou. Olej rozpálime, každý plátok mäsa krátko osmažíme z oboch strán a vyberieme na tanier. Cibuľu pokrájame nadrobno a vo výpeku orestujeme do sklovita. Zalejeme trochou vody alebo vývarom, vrátime späť mäso, zakryjeme a dusíme do mäkka. Počas dusenia mäso kontrolujeme a podľa potreby podlievame. Udusené mäso vyberieme a omáčku zahustíme múkou, povaríme. Podávame s ryžou, tarhoňou alebo zemiakovým pyré. Dobrú chuť.

    Hovädzie plátky na horčici - obrázok 1

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha