Kimči fotorecept
Foto: anad
Kimči si pripravujeme doma už dávnejšie. Príprava nie je náročná a výsledok stojí za to. Kimči je forma konzervácie čerstvej zeleniny. Je to Zobraziť celý popisKimči si pripravujeme doma už dávnejšie. Príprava nie je náročná a výsledok stojí za to. Kimči je forma konzervácie čerstvej zeleniny. Je to plnohodnotná súčasť jedálneho lístka vďaka enzýmom a organizmu prospešným baktériám, ktoré sa množia pri procese fermentáce. Kimči je tiež zdrojom vitamínov a minerálov. Podporuje chuť k jedlu a celkovú vitalitu organizmu.
porcií
príprava
Postup
-
1
Čínsku kapustu pokrájame na veľké kusy, posolíme a necháme 1,5-2 hodiny postáť.
-
2
Z vody, trstinového cukru a ryžovej múky uvaríme kašu, ktorú necháme vychladnúť.
-
3
Cibuľu, cesnak a zázvor rozmixujeme a zamiešame do vychladnutej kaše. Pridáme sójovú omáčku a chilli vločky.
-
4
Mrkvu, mladú cibuľku, bielu reďkovku a tvrdú hrušku pokrájame na väčšie kusy.
-
5
Kapustu opláchneme, necháme odkvapkať a premiešame s ostatnou zeleninou a kašou z ryžovej múky.
-
6
Celú zmes naložíme do pohára, dobre uzavrieme. Pohár uložíme pri izbovej teplote na tmavé miesto, ja zvyknem pohár omotať utierkou. Necháme 5 dní fermentovať, potom pohár odložíme do chladničky a už len maškrtíme.
Ostal mi už len jeden plytký a jeden hlboký takýto tanier, neviem aký je starý, má odspodu aj nejakú značku
Viem, že existuje kimči s rybacou omáčkou no ešte neskúšala. Možno nabudúce v menšom množstve.
To špecialne korejské chili sú vlastne akoby také vločky, tiež dávam iba také, myslím, že naše chili by do toho nebolo to pravé orechové
Ano,takove vlocky a pouzivam i do jidel asijskych, je dobre!
Ryby nejim, ale tahle omacka nevadi, neboj se. Opravdu da kimchi tu spravnou chut.
Asi tak pred 16-17 rokmi kupila moja mama tento servis v Billa. Bolo to spojene so zbieranim kuponov. Presne si to pamätam, lebo som pri tom bola 😊