Kimči fotorecept
Foto: anad
Kimči si pripravujeme doma už dávnejšie. Príprava nie je náročná a výsledok stojí za to. Kimči je forma konzervácie čerstvej zeleniny. Je to Zobraziť celý popisKimči si pripravujeme doma už dávnejšie. Príprava nie je náročná a výsledok stojí za to. Kimči je forma konzervácie čerstvej zeleniny. Je to plnohodnotná súčasť jedálneho lístka vďaka enzýmom a organizmu prospešným baktériám, ktoré sa množia pri procese fermentáce. Kimči je tiež zdrojom vitamínov a minerálov. Podporuje chuť k jedlu a celkovú vitalitu organizmu.
porcií
príprava
Postup
-
1
Čínsku kapustu pokrájame na veľké kusy, posolíme a necháme 1,5-2 hodiny postáť.
-
2
Z vody, trstinového cukru a ryžovej múky uvaríme kašu, ktorú necháme vychladnúť.
-
3
Cibuľu, cesnak a zázvor rozmixujeme a zamiešame do vychladnutej kaše. Pridáme sójovú omáčku a chilli vločky.
-
4
Mrkvu, mladú cibuľku, bielu reďkovku a tvrdú hrušku pokrájame na väčšie kusy.
-
5
Kapustu opláchneme, necháme odkvapkať a premiešame s ostatnou zeleninou a kašou z ryžovej múky.
-
6
Celú zmes naložíme do pohára, dobre uzavrieme. Pohár uložíme pri izbovej teplote na tmavé miesto, ja zvyknem pohár omotať utierkou. Necháme 5 dní fermentovať, potom pohár odložíme do chladničky a už len maškrtíme.
Ostal mi už len jeden plytký a jeden hlboký takýto tanier, neviem aký je starý, má odspodu aj nejakú značku
Viem, že existuje kimči s rybacou omáčkou no ešte neskúšala. Možno nabudúce v menšom množstve.
To špecialne korejské chili sú vlastne akoby také vločky, tiež dávam iba také, myslím, že naše chili by do toho nebolo to pravé orechové
Ano,takove vlocky a pouzivam i do jidel asijskych, je dobre!
Ryby nejim, ale tahle omacka nevadi, neboj se. Opravdu da kimchi tu spravnou chut.
Asi tak pred 16-17 rokmi kupila moja mama tento servis v Billa. Bolo to spojene so zbieranim kuponov. Presne si to pamätam, lebo som pri tom bola ?
:)) Vyskúšala som viaceré recepty a viaceré postupy, nakoniec som ostala pri Vašom. Kimči robím podľa tohoto receptu aj teraz, dnes, odskúšané, osvedčené.
Dnes som pridala aj hrušku nashi, väčšinou dávam jablko, hrušku, obyčajnú"".
Nedodržujem pridanie čerstvého zázvoru, používam mletý, čili vločky mám v pláne kúpiť, rybaciu omáčku nepoužívam, kimči robím najmä pre mojich veganov,
Pozdravujem Vás.