Punčový zákusok
Punčový zákusok

Punčové rezy

Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 15. januára 2022
Punčové rezy
Foto: Pravda - Robert Hüttner
24 ks
porcií
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
12 ks
500 g
600 h
12 g
100 ml
75 ml
Nálev:
250 ml
100 g rozpustené
100 ml
100 g
3 PL
1 ks (šťava aj kôra)
150 ml horúca
Poleva:
500 g
50 ml
z 1 citróna

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. K žĺtkom prisypeme polovicu cukru, prilejeme mlieko a olej a vyšľaháme. Bielky vyšľaháme s druhou polovicou cukru, sneh opatrne zmiešame so žĺtkovou zmesou. Nakoniec postupne po tretinách primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Z cesta upečieme 3 pláty - pri 180 stupňoch pečieme približne 15 minút.

  2. 2

    Na nálev zmiešame spolu všetky ingrediencie a zalejeme ním jeden upečený korpus, ktorý pôjde do stredu rezov. Spodný korpus natrieme vrstvou džemu, položíme naň nasiaknutý korpus a navrch položíme tretí korpus natretý džemom džemovou stranou nadol. Zákusok necháme cez noc zaťažený odležať. Na druhý deň celý koláč otočíme.

  3. 3

    Poleva: Práškový cukor preosejeme, prilejeme šťavu z väčšieho citróna, pridáme malinové pyré, farbivo a vymiešame hladkú polevu. Tento proces trvá približne 10 minút, kým sa cukor rozpustí. Ihneď vylejeme na punčové rezy, rozotrieme a zákusok dáme do chladničky stuhnúť.

Recept je zaradený do kategórií:
Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha