Punčové rezy
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 15. januára 2022

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 12 ks |
|
| 500 g |
|
| 600 h |
|
| 12 g |
|
| 100 ml |
|
| 75 ml |
|
| Nálev: | |
| 250 ml |
|
| 100 g rozpustené |
|
| 100 ml |
|
| 100 g |
|
| 3 PL |
|
| 1 ks (šťava aj kôra) |
|
| 150 ml horúca |
|
| Poleva: | |
| 500 g |
|
| 50 ml |
|
| z 1 citróna |
|
|
|
|
Postup
-
1
Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. K žĺtkom prisypeme polovicu cukru, prilejeme mlieko a olej a vyšľaháme. Bielky vyšľaháme s druhou polovicou cukru, sneh opatrne zmiešame so žĺtkovou zmesou. Nakoniec postupne po tretinách primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Z cesta upečieme 3 pláty - pri 180 stupňoch pečieme približne 15 minút.
- 2
Na nálev zmiešame spolu všetky ingrediencie a zalejeme ním jeden upečený korpus, ktorý pôjde do stredu rezov. Spodný korpus natrieme vrstvou džemu, položíme naň nasiaknutý korpus a navrch položíme tretí korpus natretý džemom džemovou stranou nadol. Zákusok necháme cez noc zaťažený odležať. Na druhý deň celý koláč otočíme.
- 3
Poleva: Práškový cukor preosejeme, prilejeme šťavu z väčšieho citróna, pridáme malinové pyré, farbivo a vymiešame hladkú polevu. Tento proces trvá približne 10 minút, kým sa cukor rozpustí. Ihneď vylejeme na punčové rezy, rozotrieme a zákusok dáme do chladničky stuhnúť.
Tiež punčový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu