Punčové rezy
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 15. januára 2022
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
12 ks |
|
500 g |
|
600 h |
|
12 g |
|
100 ml |
|
75 ml |
|
Nálev: | |
250 ml |
|
100 g rozpustené |
|
100 ml |
|
100 g |
|
3 PL |
|
1 ks (šťava aj kôra) |
|
150 ml horúca |
|
Poleva: | |
500 g |
|
50 ml |
|
z 1 citróna |
|
|
Postup
-
1
Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. K žĺtkom prisypeme polovicu cukru, prilejeme mlieko a olej a vyšľaháme. Bielky vyšľaháme s druhou polovicou cukru, sneh opatrne zmiešame so žĺtkovou zmesou. Nakoniec postupne po tretinách primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Z cesta upečieme 3 pláty - pri 180 stupňoch pečieme približne 15 minút.
- 2
Na nálev zmiešame spolu všetky ingrediencie a zalejeme ním jeden upečený korpus, ktorý pôjde do stredu rezov. Spodný korpus natrieme vrstvou džemu, položíme naň nasiaknutý korpus a navrch položíme tretí korpus natretý džemom džemovou stranou nadol. Zákusok necháme cez noc zaťažený odležať. Na druhý deň celý koláč otočíme.
- 3
Poleva: Práškový cukor preosejeme, prilejeme šťavu z väčšieho citróna, pridáme malinové pyré, farbivo a vymiešame hladkú polevu. Tento proces trvá približne 10 minút, kým sa cukor rozpustí. Ihneď vylejeme na punčové rezy, rozotrieme a zákusok dáme do chladničky stuhnúť.
Tiež punčový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu