Foto: navardaco
12
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
1,5 hrnčeka |
|
1,5 hrnčeka |
|
1,5 hrnčeka |
|
14 g |
|
|
|
troška |
|
1,5 hrnčeka (ľanové, sezamové, slnečnicové) |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Vo vlažnej vode rozpustíme droždie a pridáme trošku cukru. Počkáme, kým droždie zaktivuje. Po 15 minútach pridáme obe múky, soľ, mix ovsených vločiek so semienkami a rascu. Dôkladne premiesime a cesto necháme na hodinku vykysnúť.
- 2
Následne z cesta vytvarujeme bochníky, ktoré pečieme pri 180 stupňoch 20 minút. Pred pečením ich môžeme ešte nechať podkysnúť.
- 2
Výborná pripomienka, ďakujeme. Nabudúce už rozdrvíme ;)