Domáce pečivo
Domáce pečivo

Celozrnné pečivo

navardaco - fotkanavardaco, 17. januára 2022
Celozrnné pečivo
Foto: navardaco
12
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1,5 hrnčeka
1,5 hrnčeka
1,5 hrnčeka
14 g
troška
1,5 hrnčeka (ľanové, sezamové, slnečnicové)
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vo vlažnej vode rozpustíme droždie a pridáme trošku cukru. Počkáme, kým droždie zaktivuje. Po 15 minútach pridáme obe múky, soľ, mix ovsených vločiek so semienkami a rascu. Dôkladne premiesime a cesto necháme na hodinku vykysnúť.

  2. 2

    Následne z cesta vytvarujeme bochníky, ktoré pečieme pri 180 stupňoch 20 minút. Pred pečením ich môžeme ešte nechať podkysnúť.

    Celozrnné pečivo - obrázok 2
Recept je zaradený do kategórií:
Slovenská kuchyňa, Chlieb a pečivo, Pečené

Diskusia k receptu

chemik
Prosím, uvědomte si, že lněná (ľanová) semínka je nutno předem podrtit nebo lehce rozmixovat, protože vcelku projdou organismem beze změny, takže cenný lněný olej se nevyužije.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha