Pastrami tacos s čedarom a paradajkovou salsou
šéfkuchár reštaurácie Meridiana v Bojniciach, 18. januára 2022
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
Postup
-
1
Salsa: Paradajku, jednu kapiu a prekrojenú hlavičku cesnaku potrieme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút. Po upečení ošúpeme z papriky a paradajky kožu a nakrájame na malé kocky. Z upečeného cesnaku vytlačíme strúčiky a zmiešame s upečenou kapiou a paradajkou.
- 2
Druhú kapiu nakrájame na kocky spolu s cherry paradajkami, s jarnou cibuľkou a červenou cibuľou. Všetko primiešame do upečenej paradajkovo–cesnakovej zmesi. Dochutíme octom, cukrom, soľou a korením.
- 3
Ryžu opláchneme, dáme do ohňovzdornej nádoby, pridáme olej, miešame a na sporáku opečieme. Potom zalejeme 1,5–násobkom osolenej vody, vložíme do rúry a pečieme pri teplote 175 stupňov 30–35 minút.
- 4
Tacos môžeme kúpiť hotové, sú to vlastne menšie tortilly, alebo ich pripravíme z klasických tortíll, ktoré predhrejeme v rúre a potom necháme vychladnúť na valčeku, aby získali prehnutý tvar. Naplníme ich ryžou, pripravenou salsou, nakrájaným hovädzím pastrami a čedarom. Môžeme podávať aj s quacamole alebo rôznymi druhmi pečenej fazule alebo čili.
- 5
Keďže príprava domáceho pastrami je časovo náročná, je lepšie ho kúpiť hotové. Predáva sa balené, nakrájané na plátky.
Tiež tacos:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu