Francúzska kuchyňa (recepty chronologicky)

prazdny

Lahôdkový zapečený baklažán

Bezmäsité jedlá

Som srdcom i dušou patriot slovenskej kuchyne, no aj ja mám svoje slabôstky. Jedna z nich je francúzska kuchyňa....

prazdny

Welsh - ultrarýchly recept na chuťovku z piva a čedaru zo severu Francúzska

Raňajky

Poznáš Welsh? Jasné, že je to anglické prídavné meno pre obyvateľa britského Wales-u, ale vedeli...

prazdny

Jahodové makrónky

Dezerty

Jahodové som jednoducho musela vyskúšať. Po dlhšej dobe talianskou metódou s cukrovým sirupom. A konečne...

prazdny

Ratatouille

Bezmäsité jedlá

Zeleninu - cuketu, baklažán, cibuľu, papriku a paradajky nakrájame na tenšie kolieska.

prazdny

Kuřecí galantina

Kuracie mäso

Kuře vykostíme na plát, který přikryjeme folií a naklepeme. Osolíme a opepříme.

prazdny

Špenátový quiche s kozím syrom

Bezmäsité jedlá

Quiche som sa odhodlala upiecť po 20 rokoch....

prazdny

Jednoduché francúzske makrónky

Dezerty

Bielky si necháme na linke cez noc odstáť. Potom ich vyšľaháme, pridávame po troškách kryštálový...

prazdny

Makrónky

Dezerty

1 hrnček = 250 ml. Mandľovú múku a práškový cukor zmiešame. Veľmi krátko môžeme premixovať...

prazdny

Mandarínkovo-pomarančové makrónky

Dezerty

Veľmi som chcela vyskúšať túto príchuť. Recept na plnku som nikde nenašla, tak som si vymyslela svoju. A nesklamali ma - aj keď vizuálne majú značné rezervy, chuťovo sú výborné....

prazdny

Pečené vrstvené zemiaky

Bezmäsité jedlá

Jednoduchý recept na vynikajúcu prílohu k bársčomu, či na lahodnú pochúťku i bez ničoho....

prazdny

Dusené dolné morčacie stehná s vínovou omáčkou

Hlavné jedlá

Tento recept som objavil na kuchyni Lidla od Romana Paulusa. Vyskúšal som ho a poviem vám, je to vysoký level chutí....

prazdny

Camembert so šunkou zapečený v lístkovom ceste

Hlavné jedlá

Tento recept je veľmi jednoduchý a chutný. Ideálny pre začínajúcich kuchárov, nedá sa na ňom...

prazdny

Mille feuilles s karamelizovanou bielou čokoládou a hruškami

Dezerty

Najprv si pripravíme karamelizovanú bielu čokoládu. Rúru predhrejeme na 120 °C. Do zapekacej misy nalámeme...

prazdny

Matcha makrónky s malinovou a čoko-pepermintovou ganache

Dezerty

Lahodné, prírodné, bez umelých farbív. Zasa mi zvýšili bielky, tak som sa rozhodla...

prazdny

Čokoládové makrónky s malinovou ganache

Dezerty

Čokoláda a maliny sú mojou obľúbenou chuťovou kombináciou. Aj keď som si po sviatkoch povedala, že aspoň dva mesiace nič nebudem piecť, nedalo mi, keďže v chladničke sa mi už týždeň "povaľovali" zvyšné dva bielky....

prazdny

Sous vide vykŕmená kačacia pečienka - foie gras

Hlavné jedlá

Pre mňa najlepšia príprava tejto drahej delikatesy. Metodika sous vide nám zaručí minimálnu stratu na váhe,...

prazdny

Karamelové èclairs

Dezerty

Po veľmi, veľmi, veľmi dlhej dobe som sa opäť odhodlala na odpaľované cesto - priznám...

prazdny

Čokoládové makrónky

Dezerty

Vždy som obdivovala malé farebné koláčiky - makrónky. Pár krát som ich vyskúšala. Páčila sa mi ich farebnosť a chuť....

prazdny

Francúzske medovo-makové krémové rezy

Dezerty

Tento zákusok som piekla na začiatku môjho príchodu na Varechu.sk. Vtedy som bola ešte ťarbavá a preto som skúsila upiecť znovu tento zákusok, ale suroviny som si prispôsobila k môjmu terajšiemu plechu....

prazdny

Jednoduchá krémová polievka s pórom a so zemiakmi

Bezmäsité jedlá

Som zo „starej školy“, rád v kuchyni experimentujem so všetkým, čo sa mi pod ruky „pripletie“....

prazdny

Pečená zelenina alebo Ratatouille č.2

Kuracie mäso

Toto je jednoduchá príprava pečenej zeleniny na spôsob ratatouille. U nás často používaná ako príloha k...

prazdny

Ratatouille

Bezmäsité jedlá

Ratatouille je nielen chutné ale aj krásne jedlo a to je dobre, pretože jeme aj očami....

prazdny

Lahodná francúzska cibuľačka s talianskym pohladením

Bezmäsité jedlá

Cibuľu nemám rada, ale túto polievočku som si veľmi obľúbila - zahreje najmä počas chladných jesenných...

prazdny

Kuracie cordon bleu s omáčkou demiglace z Francúzska

Kuracie mäso

Prípravu omáčky demiglace začneme tým, že pripravíme teľacie kĺbové kosti a dáme ich zapiecť na pekáči do...

prazdny

Kačacie rillettes z pomalého hrnca

Bravčové mäso

Toto rillettes je asi najchutnejšie z tých, čo som robil. Jeden kamoš mi poradil dať...

prazdny

Rillettes z muflonieho pleca v pomalom hrnci

Večera

Keď to ide z bravčového mäsa, tak prečo nie z diviny? Skúsil som a delikatesa je...

prazdny

Lieskovcové makrónky

Dezerty

Ja som sa do makróniek zamilovala - páčia sa mi ako vyzerajú a mám rada koláčiky, ...

prazdny

Citrónové makrónky

Dezerty

Makrónky - buď ich milujete alebo nenávidíte. Upiecť ich tak, aby sa podarili nie je...

prazdny

Bœuf à la bourguigne - národne jedlo Francúzska

Národné jedlá EÚ

Pomaly varené mäso na víne. Korene tohto jedla siahajú, ako inak, do oblasti Burgundy....

prazdny

Francúzsky pomarančový koláčik

Koláče

Dnes bolo poriadne upršané počasie a jediná aktivita, ktorú som bola ochotná spraviť bolo upiecť tento...

prazdny

Francúzske toasty bez lepku

Bezmäsité jedlá

V mise si rozmiešame vidličkou vajcia s mliekom, pridáme škoricu, muškátový orech, soľ a...

prazdny

Smažené bravčové nožičky

Bravčové mäso

Tento recept mi v komentári poslala @45678. Dnes došlo naň a verte či nie, je...

prazdny

Kura na víne

Kuracie mäso

Toto jedlo vzniklo v Burgundsku, kde sa pôvodne robilo s miestnym vínom. Môže sa...

prazdny

Crème brûlée podľa Richarda Sulíka

Dezerty

Crème brûlée presne tak, ako sa má robiť. Zabudnime na politiku a vychutnajme si tento...

prazdny

Lososový tatarák

Večera

Údeného lososa nakrájame, alebo rozmixujeme, alebo naškrabeme s čerstvým lososom. Pridáme cibuľu nakrájanú najemno,...