Foto: helena10
Dojedli sa tento týždeň. Slovenské nepečené cukrovinky, ktoré sú vhodné na akýkoľvek sviatočný stôl. Každá domácnosť má svoj obľúbený recept.
Postup
-
1
Všetky suroviny si pripravím skôr, aby mali rovnakú izbovú teplotu. V hrnci s nepriľnavým dnom na miernom ohni z kryštálového cukru spravím karamel. Po častiach do karamelu primiešavam Heru a maslo. Za stáleho miešania vlejem do zmesi Salko a keď zovrie a spojí sa, primiešam mleté orechy. Zmes odstavím a trochu nechám vychladnúť. Tak, aby sa mi griláž dobre natierala na oblátky.
- 2
Z tejto dávky griláže natieram 2 razy po 3 vrstvy medzi 4 ks oplátok – spotrebujem všetkých 8 ks oplátok.
- 3
Natreté tortové oplátky uložím na veľký plech a zaťažím knihami, najlepšie cez noc.
- 4
Ďalší deň krájam zúbkovým nožom na tvary podľa vlastného vkusu. Grilážky pofrkám čokoládovou polevou.
Tiež grilážky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu