Grilážky
Grilážky

Oblátky plnené grilážou

helena10 - bez fotkyhelena10, 16. januára 2022
Oblátky plnené grilážou
Foto: helena10

Dojedli sa tento týždeň. Slovenské nepečené cukrovinky, ktoré sú vhodné na akýkoľvek sviatočný stôl. Každá domácnosť má svoj obľúbený recept.

Suroviny

300 g
250 g (klasická alebo maslová)
2 PL
1 konzerva (397 g)
150 g
1 bal. (8 ks)




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny si pripravím skôr, aby mali rovnakú izbovú teplotu. V hrnci s nepriľnavým dnom na miernom ohni z kryštálového cukru spravím karamel. Po častiach do karamelu primiešavam Heru a maslo. Za stáleho miešania vlejem do zmesi Salko a keď zovrie a spojí sa, primiešam mleté orechy. Zmes odstavím a trochu nechám vychladnúť. Tak, aby sa mi griláž dobre natierala na oblátky.

  2. 2

    Z tejto dávky griláže natieram 2 razy po 3 vrstvy medzi 4 ks oplátok – spotrebujem všetkých 8 ks oplátok.

  3. 3

    Natreté tortové oplátky uložím na veľký plech a zaťažím knihami, najlepšie cez noc.

    Oblátky plnené grilážou - obrázok 3
  4. 4

    Ďalší deň krájam zúbkovým nožom na tvary podľa vlastného vkusu. Grilážky pofrkám čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia